
Malzemeler:
1 limon suyu
5 corba kaşığı
zeytinyağı
2 corba kaşığı elma sirkesi
2 kırmızı ekşi elma
1 demet roka
150 gr cemensiz
pastırma (dilim)
Tane karabiber
30 gr eski kaşar
Nasıl Hazırlanır:
1. Limonsuyu, 2 corba kaşığı yağ ve sirke ile bir marinat hazırlayın.
2. Elmaları yıkayın, dorde bolun ve cekirdeklerini ayıklayın.
Her bir parcayı tekrar cok ince dilimler hainde kesin ve marinata ilave edin.
3. Rokayı yıkayıp ayıkladıktan sonra salata kaselerine dağıtın.
4. Aralarına pastırmaları yerleştirip uzerine tane karabiber serpin. Elma dilimlerini marinattan cıkarıp salataya ilave edin. Salatanın uzerine marinat ve zeytin yağını gezdirin. İnce dilimler halinde kestiğiniz ve ufaladığınız kaşar
peynirini salatanın uzerine serpin.Oneri: Dilerseniz salatanın yanında kepek veya yulaf ekmeği ikram edebilirsiniz.
__________________