Pratik ve kolay bir şekilde Kesme Corba icin tarif

MALZEMELER
1 adet yumurta
2 cay bardağı un
2 adet iri soğan
1 corba kaşığı tereyağı
2,5 bardak ayran
1 cay bardağı su
1 cay kaşığı tuz
5 su bardağı su
kofte malzemeleri :
250 gr kıyma
½ cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık buyukluğunde kofteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile acıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit copu kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Uzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra kofteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan corbaya ayranı karıştırıp, uzerine kuru nane serpin.

__________________