Pratik ve kolay bir şekilde Sazan balık dolması icin tarif

MALZEMELER
(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salca
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 cay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

HAZIRLANIŞI
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra icine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu cekinceye kadar pişirilir. İcine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın icine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salca ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın ustune dokulur. Fırına surulur ve yarım saat pişirilir.

__________________