Malzemeler :

4 kişi icin
16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
1 cay fincanı dilimlenmiş mantar
1 cay kaşığı cok ince soğan
½ tatlı kaşığı margarin
2 adet iri kabukları soyulup cekirdekleri cıkmış ince kıyılmış domates
tuz
bir tutam karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ su bardağı balık suyu
1 corba kaşığı tereyağı
2 cay kaşığı un
4 corba kaşığı krema
2 yumurta sarısı

Yapılışı :

Balık filetolarını hafifce dovup yassılaştırın, icini dışına getirip uce katlayın. Dibi duz kucuk bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın uzerine dizin. Uzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına cıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin. Bir cırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın. Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun icerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların uzerine dokun. Ustten hızlı ateşli fırında ustu renk alana kadar birkac dakika kızartın ve servis edin.
__________________