MALZEMELER
Hamur İcin:
2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Puresi İcin:
2 Adet Patates
1.5 Corba Kaşığı Margarin
1/2 Cay Bardağı Sut
2 Corba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
İci İcin:
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Corba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
HAZIRLANIŞI
Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parcalar koparın. Unlu bir zeminde kucuk bir tabak buyukluğunde acın. Eritilmiş margarini bir fırca yardımıyle her hamur parcasının uzerine surun.
Yağlanmış 3 adet hamur parcasını ust uste dizin. Diğer hamurları da aralarına margarin surerek, ust uste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane yardımıyle tekrar acın. Aralarına eritilmiş margarin surun. Ust Uste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan cıkardıktan sonra 3 mm kalınlığında acın.
Pure icin haşladığınız patatesleri bir catal yardımıyle ezdikten sonra icine margarin, sut, kaşar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdortgen şeklinde kestiğiniz hamurun icine once pureyi, kucuk parcalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanın dort bir yanını ust uste koyarak kapatın. Ters cevirerek, cok az yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Uzerine 4 cm aralıklarla bir bıcak yardımıyle cizik atın. Yumurta sarısı surun. Orta derecede ısıtılmış bir fırında pişirin. Dilimlediğiniz boreğin uzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.
__________________
Bezelyeli ve Tavuklu Borek
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Bezelyeli ve Tavuklu Borek