Ayva Dolması (6 Kişilik)
MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Corba Kaşığı Kuşuzumu
1 Tatlı Kaşığı Kori
2 Corba Kaşığı Un
1 Corba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bolun ve cekirdekli kısımlarını cıkarın. Kararmamaları icin limon suyu ile ovun.
Soğanları kucuk kupler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar cekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşuzumu, kimyon, kori ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Ayvaların cekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu kucuk bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek cırpın. Ayvaların uzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Uzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dikkat! Etlerin kurumaması icin gerekirse kaynar su ekleyin.
__________________
Ayva Dolması (6 Kişilik)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Ayva Dolması (6 Kişilik)