MALZEMELER

200 gr tereyağ
2 cay bardağı şeker
2 yumurta
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un


ŞERBETİ İCİN

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu





UZERİ İCİN

Yarım cay bardağı siyah haşhaş
Hindistan cevizi, cam fıstığı


Tarif

İlk olarak tereyağı ve şekeri yoğuralım.
Ardından yumurtayı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Uzerine kakao, un ve hamur kabartma tuzunu da ekleyerek yoğurun.
Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Ceviz buyukluğundeki parcalar kopararak yuvarlayın ve hafifce uzerine bastırın.
Haşhaşa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Uzeri kızarana dek pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlayın ve şerbet sıcak kurabiyeler ılık iken kurabiyelerin uzerine dokun.
Ardından kurabiyeleri kevgir ile servis kasesine alın.
Uzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.



Alıntıdır

__________________