Lorlu Cheesecake



Kac Kişilik: 8+ kişilik
Hazırlanış Suresi: 15 dakika
Pişirme Suresi: 30+ dakika

MALZEMELER
Alt tabanı icin 2 paket Eti Burcak biskuvi 5 kaşık tereyağı
Kreması icin400 gr kaşar loru 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta 1 paket vanilya 1 su bardağı şeker
Ust jolesi icin2 cay bardağı limon suyu (İstenilen meyve suyu ile hazırlanabilir. Portakal suyu, cilek suyu, vişne suyu vb. yada cikolata sosu) 1 cay bardağı su 1 bucuk yemek kaşığı toz şeker 1 bucuk yemek kaşığı nişasta
TARİFİN HAZIRLANIŞI

Biskuviler un haline gelinceye kadar robottan gecirilir. Tereyağı eritilip biskuviler ile karıştırılır ve kelepceli kalıbın dibine dokulerek iyice bastırarak duzlenir. Buzdolabına konur.

Yumurta ve şeker mikserle iyice cırpılır. İcine yoğurt eklenip karıştırılır. Lor ve vanilya ilave edilerek cok fazla cırpmadan karıştırılır.

Kelepceli kalıbın altı ve yanları folyo ile iyice sarılır. Bu fırında cok uzun sure kalacağı icin koşelerinin yanmamasını sağlayacaktır.

Biskuvilerin uzerine hazırladığımız krema dokulur. Onceden ısıtılmış 150 derecelik fırına konur. (Fırının icine bir kase su konur. Bu pişerken kremanın catlamasını engelleyecektir.)

Kenarları sabit, ortası cok hafif sallandığında cheesecake'imiz pişmiş demektir. Cheeesecake'in uzerinin kızarmaması gerekiyor. Eğer fırınınızın gereğinden fazla ısındığını duşunuyorsanız derecesini duşurebilirsiniz. Isıya gore ortalama 40-45 dakika fırında kalıyor.

Pişen cheesecake fırının icinde soğutulup bir gece buzdolabında bekletilecek. Uzeri icin tum malzemeler karıştırılıp jolesi hazırlanacak yada hazır jole hazırlanıp dokulecek. Buz dolabında soğuduktan sonra kelepcesinden cıkarılarak servis yapılacak.

Kaynak: Benim Tariflerim
__________________