Tarcınlı yufkada ballı donmuş yoğurt ve ananas dilimleri tarifi icin malzemeler


1 yufka 3 yemek kaşığı ayciceği yağı 2 yemek kaşığı tarcın 300 gr suzme yoğurt 2 tatlı kaşığı bal 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı su Yarım cay bardağı portakal suyu

Tarcınlı yufkada ballı donmuş yoğurt ve ananas dilimleri Nasıl Yapılır


Yufkaları muffin kalıplarının icine yerleştirebileceğiniz boyutta kare şeklinde kesin. Uzerine fırca ile yağ surun ve bolca tarcın serpin. 3 adet yufkayı ust uste dizip muffin kalıbına yerleştirin. 200 derecede altın rengi oluncaya kadar fırında pişirin. Yoğurdu bal ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Derin dondurucuya girecek bir kap icinde derin dondurucuda dondurun. Şekeri 1 yemek kaşığı su ile sos tenceresinde kısık ateşte eriyip karamel haline gelinceye kadar eritin. Karamelleşince icine portakal suyunu ekleyin ve 4 parcaya bolduğunuz ananasları icinde birkac dakika pişirin. Kızartılmış yufkaların icine bir top donmuş yoğurt, uzerine karamelize edilmiş ananasları ve karamel ilave ederek bekletmeden servis yapın.





lezzet
__________________