
Mascarpone peyniri tarifi icin malzemeler
400 ml krema 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Mascarpone peyniri Nasıl Yapılır
Kalın tabanlı sos tenceresine kremayı alıp cok kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Termometreniz varsa 85 dereceye cıkmasını bekleyin. Ocaktan alın ve icine limon suyunu ekleyin. Beş dakika kadar karıştırın. 15-20 dakika kremanın soğumasını ve biraz kalınlaşmasını bekleyin. Tahta kaşığın arkasına aldığınız kremayı parmağınızla cizdiğinizde ortada boşluk kalmalı, kenarlardaki krema akmamalı. Bir tulbent ya da benzerimutfak bezine alıp altına akan suyuna değmeden suzulebileceği bir kaba ya da kavanoza alın. Buzdolabında 24 saat bekletin. Kullanmadan once (dilerseniz) cırparak yumuşak bir kıvama getirin. Kapaklı bir kap icinde buzdolabında 3-4 gun muhafaza edebilirsiniz.
Mascarpone: İtalya'ya ozgu bir peynir ceşididir. Krema gibi oluşu nedeniyle ozelikle tatlı yapımında tercih edilmektedir. İtalya'nın Lombardiya bolgesinde 16. yuzyıldan beri suregelen tekniklerle inek sutunden yapılan bir peynir ceşididir.
lezzet
__________________