
Kıymalı akıtma tarifi icin malzemeler
Hamuru icin
1 su bardağı sut 1 su bardağı su 2 yumurta 1 kahve fincanı ayciceği yağı 2 cay kaşığı kabartma tozu Tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Kıymalı karışım icin
500 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı biber salcası 1 buyuk boy domates 3 sivri biber Yarım demet kıyılmış maydanoz Tuz Kimyon Karabiber
Kıymalı akıtma Nasıl Yapılır
Hamur icin tereyağı dışındaki tum malzemeyi cukur bir kaba alın. İyice cırpın. Bir parca margarini veya tereyağını yapışmaz yuzeyli tavaya alıp eritin. Yarım kepce dolusu harcı tavaya dokun. Tavanın her yerine eşit dağılması icin tavayı hafifce sallayın. Hamur goz goz olup her tarafı pişince diğer tarafını cevirip aynı şekilde pişirin. Kağıt havlu arasına alarak ılık kalmasını sağlayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında kucuk bir parca tereyağı ekleyin. İc malzemesi icin tereağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı, salcayı, doğranmış sivri biberi ve domatesi ilave edin. 10 dakika kavurup tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Pişen hamurların aralarına kıymalı ic malzemeden paylaştırarak ust uste yerleştirin. İsteğe gore sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
lezzet
__________________