Acıbadem Pastası tarifi icin Malzemeler :

� Toz badem veya toz fındık 110 g
� Toz şeker 110 g
� Yumurta beyazı 90 g

SUSLEME İCİN

� Toz Krem Şanti (cırpılmış)
� Cilek veya frambuaz

Acıbadem Pastası hazırlanışı:
Tum malzemeler tencere icine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dokulerek soğumaya bırakılır.

Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında acılıp kupatla kesilir.

Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın uzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir.

Soğutulan kurabiyelerin uzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze cilek veya frambuaz ile suslemesi yapılır.
__________________