Kofte Harcı:

750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek ici
yarım cay bardağı sut
1 cay kaşığı kabartma tozu*
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
*kabartma tozu koftelerin yumuşak olmasını sağlıyor.

Kızartmak icin :

1,5 su bardağı aycicek yağı
Ayrıca:

5 adet domates, soyulmuş ve kup kup doğranmış
7-8 sivribiber, cekirdekleri cıkarılmış ve doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanması:

Ekmek iclerini sut ile ıslatın. Kofte harcı icin verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra uzerini strecleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ertesi gun harctan cevizden kucuk fındıktan buyuk parcalar alıp yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın. Koftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız kofteleri kağıt havlu uzerine alıp yağını suzdurun.
Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Uzerine kofteleri koyarak sunun.

__________________