Malzemeler :
300 gram kiraz
160 gram beyaz cikolata
3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1’er su bardağı yoğurt ve sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından iki parmak fazla un
Hazırlanışı :
Cikolatayı benmari usulu eritin. Ayrı bir yerde yumurtaları tozşekerle cırpın. Uzerine, arada karıştırarak yoğurt, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Un katıp karıştırın. Erittiğiniz cikolatayı ilave edip, yağlanmış 20×22 cm capında kek kalıbına dokun. Uzerine cekirdekleri cıkarılmış kirazları serpiştirip, onceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol ederek pişirin. Dilimleyip, dilediğiniz şekilde susleyerek servis yapın.
__________________