
Malzemeler
6 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İc Harcı İcin:
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
500 gram kıyma
1 su bardağı yıkanmış pirinc
1 adet orta boy soğan
Salca, sıvı yağ, tuz, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kabaklar 3 eşit parcaya bolunur icleri oyulur, karabiber ve tuz karıştırılıp kabakların iclerine surulur.
Daha sonra ciğden hazırlanan harcla kabaklar şişme payı bırakılarak doldurulur. Tencereye alınan kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su eklenir ve 5 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir. Yoğurtla veya sosla servis edilir. Afiyet olsun.



__________________