
Malzemeler
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İcin:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi İcin:
1 litre sut
6 yemek kaşığı un
6 yemek şeker
1 kaşık tereyağ ( margarinde olur)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
Uzeri İcin:
Krem şanti bir paket
1 bardak sut
Hazırlanışı
İlk once etimekleri borcama diziyoruz. Suyu ve şekeri kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatıyoruz altını ve 10 dakika soğumaya bırakıyoruz. O sırada muhallebi malzemesini tencereye alıp vanilya tereyağ haric pişiriyoruz kaynadığı sırada ( balon balon oluyor) vanilya ve tereyağı koyuyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Etimeklere gecip soğuyan şerbetle kepce yardımıyla her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz. Krema soğuduğu zaman etimeklerin uzerine dokuyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz o sırada krem şantinin bir paketini alıp sutle cırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimizi koyduğumuz borcam sıcak olmayacak eğer sıcak olursa krem şanti uzerinde erir ( kenarında deneme yapabilirsiniz) en son olarak muhallebinin uzerine krem şantiyi guzelce surup uzerine strecle kaplayıp buzdolabına gonderiyorsunuz. Akşam dan yapılıp 1 gun gecmesi tavsiye edilir daha guzel oluyor. Afiyet olsun.
__________________