Kestaneli Kalp Pastası (10 Kişilik)
Malzemeler:
20 Kestane Şekeri
200 gr Cırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Cekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabor icin:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Sut
300 gr Margarin
HAZIRLANIŞI :
Kremaboru hazırlamak icin; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle cırpın. Sutu kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırın. Ilınınca margarini ufak parcalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın.
Kestane şekerlerinin yarısını ezerek pure haline getirin, diğer yarısını kucuk kucuk doğrayın. Kestane puresini hazırladığınız kremabore ekleyip iyice karıştırın.
Pandispanyayı enine uce bolun. İlk katı duz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifce ıslatın. Uzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat surup kucuk doğranmış kestane parcalarını yerleştirin. Kremşantiyi uzerine surun ve ikinci pandispanya ile kapatın. Aynı işlemi tekrar edip en uste son pandispanyayı yerleştitin. Şekerli şurupla hafifce ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Pastayı buzdolabından cıkarın. Kalan kestaneli krema ile pastanın uzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin. Pastanın uzerini kestane şekeri ve fıstık ile susleyip servis yapın.
[IMG]http://img362.**************/img362/202/ymk1181s6kd.jpg[/IMG]
__________________
Kestaneli Kalp Pastası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Kestaneli Kalp Pastası