Mısır Unlu Tavuk Pane (4 kişilik)

Malzemeler:


250'şer gramlık 2 parca
tavuk goğsu 2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
Kekik, pulbiber Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI:

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.
Dereotu ve maydanozu buyuk bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip cırpın.
Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu duz tabaklara alın. Tavuk etlerini once una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk paneleri tavaya alıp cevirerek kızartın. Kevgirle yağdan cıkarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.

[IMG]http://img295.**************/img295/355/ymk8980be.jpg[/IMG]

__________________