Malzemeler:
Portakal Peltesi İcin :
* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker
Panna Cotta İcin :
2 paket sut kreması (400 gr)
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı toz jelatin
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı sut
* 2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanması:
* Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte goz goz olana kadar pişirin.
* Krema, pudra şekeri, nişasta, sut ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
* Ayrı bir kapta toz jelatini cok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan once karışıma ilave edin. Goz goz olana kadar pişirin.
* Pişen muhallebiyi uzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
* Son olarak portakal peltesini muhallebinin uzerine ekleyin.
* Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
__________________
Glutensiz Portakallı Panna Cotta
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Glutensiz Portakallı Panna Cotta