Kepse pilavı tarifi, yasemin pirincinden veya kepse pirincinden hazırlanmaktadır. Kepse pilavı tarifi Arap mutfağına ozgu bir lezzettir. Kepse pilavı tarifi bol baharatlı bir pilav tarifidir ve diğer pilavlarla benzerlik gostermez. Malzemesi diğer pilav tariflerine gore bol gozukse de yapımı zor bir tarif değildir. Kepse pilavı tarifini oğrenmek icin sabırsızlananlar, aşağıda vermiş olduğumuz kepse pilavı tarifine goz atabilirler.



MALZEMELER

1 su bardağı yasemin pirinc

1 adet kuru soğan

1 adet havuc

1 adet sarımsak

10-12 adet ciğ badem

Safran ya da aspir

Zerdecal

Karabiber

Tarcın

Kakule

Karanfil

Tuz

4 adet tavuk pirzola ya da tavuk but

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1.ADIM: Tavukları haşlayalım.

2.ADIM: Soğanı yemeklik, havucu kucuk cubuklar seklinde doğrayıp zeytinyağında kavuralım, sarımsağı, tereyağını ve pirinci de dahil edip kavurmaya devam edelim.

4.ADIM: Haşlanan tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp karışıma ekleyelim. Tum baharatları ve haşlanan tavuklardan birini de kucuk parcalara bolerek pilava katalım.

5.ADIM: Ciğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyalım. Tavada biraz kavurup pilava ekleyelim.

6.ADIM: Kalan tavukları da tavada hafifce kızartalım.

LEZZETLİ PİLAV PİŞİRMENİN PUF NOKTALARI NELERDİR?

- Pirinci en az yarım saat sıcak suda bekletin.

- Pirinci sıcak suda beklettikten sonra nişastasından iyice arındığından emin olun.

- Pirinci kavururken icerisine şeker ekleyin.

- Pilavı pişirirken kısık ateşte pişmesine ozellikle dikkat edin.

İnternethaber

__________________