
MALZEMELER
1 su bardağı yasemin pirinc
1 adet kuru soğan
1 adet havuc
1 adet sarımsak
10-12 adet ciğ badem
Safran ya da aspir
Zerdecal
Karabiber
Tarcın
Kakule
Karanfil
Tuz
4 adet tavuk pirzola ya da tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1.ADIM: Tavukları haşlayalım.
2.ADIM: Soğanı yemeklik, havucu kucuk cubuklar seklinde doğrayıp zeytinyağında kavuralım, sarımsağı, tereyağını ve pirinci de dahil edip kavurmaya devam edelim.
4.ADIM: Haşlanan tavuğun suyundan 3 su bardağı alıp karışıma ekleyelim. Tum baharatları ve haşlanan tavuklardan birini de kucuk parcalara bolerek pilava katalım.
5.ADIM: Ciğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyalım. Tavada biraz kavurup pilava ekleyelim.
6.ADIM: Kalan tavukları da tavada hafifce kızartalım.
LEZZETLİ PİLAV PİŞİRMENİN PUF NOKTALARI NELERDİR?
- Pirinci en az yarım saat sıcak suda bekletin.
- Pirinci sıcak suda beklettikten sonra nişastasından iyice arındığından emin olun.
- Pirinci kavururken icerisine şeker ekleyin.
- Pilavı pişirirken kısık ateşte pişmesine ozellikle dikkat edin.
İnternethaber
__________________