Kozlenmiş Domates Corbası


Malzemeler:
14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dorde bolunmuş
1 soğan
1 baş sarımsak
1 litre kaynamış su
tuz
karabiber
arzuya gore taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması:
Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika kozleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika cevirin.
Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile pure haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize gore taze otlar veya peynir ile susleyip servis yapın.


Fırında Karışık Kızartma


Malzemeler:
4-5 adet patlıcan, birer parmak kalınlığında doğranmış
5-6 sivribiber, doğranmış
5-6 domates, soyup fındık buyukluğunde doğranmış
1kg kabak, kabukları soyulup daire şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
Patlıcanların uzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 200C fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin.
Kabakları da aynı şekilde hazırlayıp ayrı bir tepside pişirin. (hafif kızarana kadar)
Domates, biber ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı ilave edilmiş tavada iyice ezilene kadar pişirin. Fırında pişmiş patlıcanların uzerine bu sosu dokun. Arzuya gore yoğurtla servis yapın.


Pirinc Pilavı Tarifi


Malzemeler
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
aycicek yağı
2 yemek kaşığı
arpa şehriye
1 su bardağı
baldo pirinc
1,5 su bardağı
sıcak tavuk suyu
1 adet
kesme şeker
4 damla
limon suyu
1/2 cay kaşığı
tuz

Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve aycicek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Arpa şehriyeyi katıp kısık ateşte kavurmaya başlayın.
Berrak bir su cıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu suzdurun. Hafif bir renk alana kadar kavurduğunuz arpa şehriyelerle birlikte, şeffaf bir gorunum alana kadar kavurmaya başlayın.
Pirinclerin tane tane olması ve beyazlığını koruması icin esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.
Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
Surenin sonunda pirincler uzayıp suyunu cektiğinde pilavın uzerine kağıt havlu ortun, kapağını kapatın. Arzuya gore tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi icin bir kenarda bekletin. Tane tane olan pirinc pilavını kuru fasulye ve turşu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.


Sutlac


Malzemeler
1,5 cay bardağı
pirinc
3 su bardağı
sıcak su
4 su bardağı
sut
1,5 su bardağı
toz şeker
(şeker oranını arzuya gore azaltıp, arttırabilirsiniz)3 yemek kaşığı
pirinc unu

Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp suyunu suzdurduğunuz 1,5 cay bardağı pirinci, 3 su bardağı sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
Haşlanan pirinclerin uzerine 3 su bardağı sutu yavaş yavaş ilave edin.
Ayrı bir kasede karıştırdığınız 1 su bardağı sut, toz şeker ve 3 yemek kaşığı pirinc ununu tencereye aktarırken kesilmemesi icin tenceredeki karışımdan 1-2 kaşık uzerine ekleyip, tekrardan tencereye yavaşca ve karıştırarak ekleyin.
Yaklaşık 10 dakika kadar sutlacı pişirdikten sonra 1,5 su bardağı toz şekeri tencereye aktarın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
1 taşım kaynattıktan sonra kıvam alan sutlacı, servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin.

__________________