MITT Moskova Turizm Fuarı sırasında acılacak Bodrum Tanıtma Ofisi icin CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Rus işadamı Sergey Klyuev, calıştayda işbirliği protokolu imzaladı.

odrum Belediyesi ile Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) tarafından desteklenen, 14 Rus ve Turk turizmci tarafından ortaklaşa duzenlenen tanıtım hazırlıkları kapsamında Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda, 'Vaş Bodrum' (Bodrum Sizin) sloganıyla 'Bodrum'u Rusya'da ve Rusca Konuşan Ulkelerde Tanıtma' adlı calıştay duzenlendi.

Toplantıya; Rusya Federasyonu Ankara Buyukelciliği Musteşarı Enver Sheihov, İl Kultur ve Turizm Muduru Veli Celik, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, turizmciler ve sivil toplum orgutu temsilcileri katıldı.

Calıştayda, MITT Moskova Turizm Fuarı sırasında acılacak Bodrum Tanıtma Ofisi icin CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Rus işadamı Sergey Klyuev, işbirliği protokolu imzaladı.

Spektr Group Yonetim Kurulu Başkanı Sergey Klyuev, "Bodrumdaki turist ve yatırımcuarın sayısını nasu iki katma cıkarabiliriz ve bundan kazanan kimler olacaktır" konulu sunumunu gercekleştirdi. Corporate Concierge Genel Mudur Yardımcısı Vladislava Khanina, Bodrum Otelcuer Birliği Genel Sekreteri Orhan Kavala, Holiday Homes Yoneticisi Gulnaz Namazova, İbak İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, National Geographic Traveler Baş Editoru Alexander Zheleznyak ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilciliği Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz da cayıştayda sunum yaptı. Sunumların ardından onumuzdeki 18-21 Mart'ta duzenlenecek Moskova Turizm Fuarı'nda Bodrum Tanıtma Ofisi'nin acılması icin Başkan Kocadon ue Rus işadamı Sergey Klyuev arasında işbirliği protokolu imzalandı.

Amac Rus turistleri ilceye cekebilmek

Cayıştayla ilgili bilgi veren Bodrum Belediye Başkam ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, "Hem bizler hem de yurtdışından gelen yatırımcılarda Bodrumun yukseldiğini goruyor. Rusya ve Rusca konuşan ulkelere baktığımızda buyuk bir coğrafya, Bu coğrafya bu kadar buyuk olmasına rağmen Bodrum'a gelen misafirlere baktığımızda 350 bin ile 370 bin arasında değişiyor. Bu coğrafyanın ust duzey insanları ve ekonomik gucunu kazanmış kişiler tatillerini Bodrum'da geciriyorlar. Esas halkın gelmediğini goruyoruz. Demek ki burada tanıtım olarak bir eksikliğimiz var, halka inememişiz. Bodrum'un tanıtımı icin Rusya ve Rusca konuşan ulkelerdeki ilk buyuk adımımız olacak. Bodrum'un doğasına kulturune ve yaşam tarzına saygılı olan her yatırımcının dimdik arkasında dururuz" dedi.

turizmgazetesi