Kanuni Sultan Suleyman uzun zamandır kendi adını taşıyan bir camii yaptırmak niyetindedir. Bu camii icin en uygun yeri bulmak uzere beklemektedir. Bir gece Kanuni ruyasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'i gorur. Efendimiz Kanuni'ye Caminin bugunki yerini gosterir. Daha sonra camiinin mihrabının, minberinin, minarelerinin vs. ne şekilde olması gerektiğini soyler. Kanuni bu ruyadan cok etkilenmiştir. Sabah uyandığında ilk işi Mimarbaşı Koca Sinanı cağırtır. Mimar Sinan Hukumdarın bir camii inşa ettirme niyetini uzun zamandır bilmektedir. Sinan huzuruna gelir gelmez Kanuni soze başlar. Camiiyi yaptıracağı yerden bahseder. Bu sırada Mimar Sinan soze girer.
"Efendim isterseniz camiinin mihrabını şu şekilde, minberini şu şekilde, minarelerini şu şekilde, vs yapalım." Kanuni bu sozlerden sonra hayrete kapılmıştır. Koca Sinan Efendimiz (SAV)'in anlattıklarının aynısını anlatmaktadır.
Kanuni bunun uzerinde Sinan'a ruyasını anlatır. Sonunda Sinan'a doner. Onun bunları nasıl bildiğini sorar. Sinan'ın şu cevabı olukca ilginctir.
"Sultanım, Efendimiz (SAV) size bunları anlatırken bende sizin arkanızda Efendimizi (SAV) dinliyordum."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kanuni'nin Ruyası (Suleymaniye)