Merhaba bu konuyu şunun icin actim arkadaslar, Peygamber efendimiz diyor ki cokca olumu ve obur hayati anin. Bu cumle belki cogu kitap veya yazılarda yer bulmasada bana kalırsa bir muslumanin yapması gereken en onemli şeylerden biri.
Olecegini bilmek ve Allahın huzuruna kavusacagini hissetmek kimimize huzur, kimisine korku verir. Ama gercek bir musluman icin, ahiret hayatını bilen, okumus ve kotu isler yaptıgı zaman ahirette onu cezalandırılacağını bilen bir musluman icin Olumu cokca anmak cok onemlidir, bu sizin nefsinizi yenmenizede yardimci olur. Namaza yeni baslayan arkadaslara hep tavsiye etmisimdir ve hala tavsiye ediyorum olumu cokca anmayı.. Mahmut unlu hoca şimdiden mezarını yaptırmıs ve kendi mezarına ziyarete gidip olumu anıyormus..
Konu onemsiz gelmesin arkadaşlar benim size tavsiyem gunluk hayatınıza yavas yavas yerleştirmeniz olacak cokca zikir cekmeyi ve Allahı dusunmeyi , Bu sizin kalbinizdeki "kara leke" olarak adlandıran lekeleride alıır, nefside yenmenize yardimci olur. Dunya hayatinin zevklerinden biraz olsun uzaklastirir..
Dusunun kardeslerim, ilk insandan son insana herkes orda olacak! Sen orda lisende sıranda otururken, yan sırada opusen ve ahlaksiz haraketler yapan ciftler! Senle sirf Allah yolundasin diye dalga gecenler ! Sen yolda giderken gorduğun dar pantolonlu veya mini etek giymis kadın ! Camiye gelmeyip, namazini kilmayip, hayatı boyunca eğlenenler ! Hepsi orda hesabini verecek.. Allah seni cennetten koşklerinde ağarlarken (inşallah) onlar orda hesap veriyor olacak.. Sen o bakkalın onunden gecerken o kiza bakmayip sabredip "La ilahe illallah" cektiğin icin mukafatlandıralacaksin.
Universite hayatinda, tum pisliklerin en cok islendiği yas grubunun icinde yasadığın icin mukafatlandırılacaksin. Onlar sabaha kadar icki icip haram işlerken sen o saatlerde "Allahu Ekber Allahu ekbeeeer" diye ezan sesiyle uyandığın icin mukafatlandırılacaksın.
Arkadaşın her derdince icki ictiği,sense derde uğradığında "Ya-sabir" Cektiğin icin mukafatlandırılacaksın.. Sabrettiğin her işte seni Allah'ın gorduğunu bildiğin icin mukafatlandırılacaksın
"Sizin hayat ve şarabı sevdiğiniz kadar, olumu seven bir orduyla size geldim..."
-Halid B. Velid.