1-Şuphe Edenlerden Olmamayı
Gercek Rabb’indendir, sakın şuphelenenlerden olma.2/Bakara/147
Allah size Kitap’ı acık acık indirmişken O’ndan başka bir hakem mi isteyeyim?» Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onun gercekten Rableri katından indirilmiş olduğunu bilirler. Oyleyse, sen şupheye duşenlerden olma!.6/Enam-114
Sana indirdiğimizden şuphede isen, senden once indirdiğimiz Kitap’ları okuyanlara sor. And olsun ki, sana Rabbinden gercek gelmiştir, sakın şuphelenenlerden olma.10/Yunus-94
2-Şirk Koşanlardan-Muşriklerden Olmamayı
«Gokleri ve yeri yaratan, beslenmeyip besleyen Allah’tan başka bir dost mu edinirim?» de. «Doğrusu ben ilk Musluman olmakla emrolundum» de; asla ortak koşanlardan olma!.6/Enam-14
«Ayrıca yuzunu tevhid dininden ayırma ve sakın muşriklerden olma!» (diye emrolundum).10/Yunus-105
Allah’ın ayetleri sana indirildiğinde sakın seni onlardan alıkoymasınlar. Rabbine cağır, sakın muşriklerden olma.28/Kasas-87
3-Cahillerden-Bilmeyenlerden-Vahye Duyarsız Olmamayı
Onların yuz cevirmesi sana ağır gelince, eğer gucun yeri delmeye veya goğe merdiven dayamağa yetmiş olsaydı, onlara bir mucize gostermek isterdin. Allah dileseydi onları doğru yolda toplardı. Sakın bilmeyenlerden olma.6/Enam-35
4-Ayetleri Yalanlayanlardan Olmamayı
Allah’ın ayetlerini yalanlayanlardan da olma, yoksa kaybedenlerden olursun.10/Yunus-95
5-İnkarcılara-Kafirlere-Vahyden Yuz Cevirenlere Arka Cıkmamayı
Sen, bu kitabın sana vahyolunacağını ummuyordun. Bu ancak Rabbinden bir rahmettir. O halde sakın kÂfirlere arka cıkma!.28/Kasas-86
6-Acık Deliller Geldiği Halde Ayrılığa Duşenler Olmamayı
Kendilerine apacık deliller geldikten sonra parcalanıp ayrılığa duşenler gibi olmayın. İşte bunlar icin buyuk bir azap vardır.3/Ali İmran-108
7-Duşmana Karşı Gevşeklik Gostermemeyi
Duşman milleti kovalamakta gevşeklik gostermeyin. Eğer siz acı cekiyorsanız, şuphesiz onlar da sizin cektiğiniz gibi acı cekiyorlar; oysa siz Allah’tan onların beklemedikleri şeyleri bekliyorsunuz. Allah Bilendir, Hakim olandır.4/Nisa-104
8-İşitmedikleri Halde İşittik Diyenler Gibi Olmamayı
İşitmedikleri halde işittik diyenler gibi olmayın.8/Enfal-21
9-İnsanlara Gosteriş Yapan,Boburlenler ve Allah Yolundan Men Edenlerler Gibi Olmamayı
Yurtlarından boburlenerek, insanlara gosteriş yaparak cıkan ve Allah yolundan men edenler gibi olmayın. Allah onların işlediklerini her yonuyle bilendir.8/Enfal-47
10-Yeminlerini Bozan Kimseler Gibi Olmamayı
Bir ummetin diğerinden daha cok olmasından oturu, aranızdaki yeminleri bozarak, ipliğini iyice eğirip katladıktan sonra bozan kadın gibi olmayın. Allah onunla sizi dener. And olsun ki, ayrılığa duştuğunuz şeyleri size kıyamet gunu acıklar.16/Nahl-92
11-Yolsuzluk Yapanlardan-Hak Yiyenlerden Olmamayı
Olceği tam olcun de hak yiyenlerden olmayın.26/Şuara/181
12-Peygamberi İncitenler Gibi Olmamayı
Ey iman edenler: Sizler Musa’ya eziyet edenler gibi olmayın. Eziyet ettiler de Allah onu, onların soylediklerinden temize cıkardı. O, Allah yanında mevki sahibi idi.33/Ahzab-69
13-Allah’ı Unutup da Allah’ın da Onları Unuttuğu Kimselerden Olmamayı
Allah’ı unutup da, Allah’ın da kendilerini kendilerine unutturduğu kimseler gibi olmayın; onlar, yoldan cıkmış kimselerdir.59/Haşr-19
14-Kur’an’ı İnkar Etmemeyi ve Ayetleri Cıkar Uğruna Tahrif Edenler Gibi Olmamayı
Yanınızdaki Tevrat’ı tasdik ederek indirdiğim Kuran’a, inanın; onu ilk inkar edenler siz olmayın, ayetlerimi hicbir değere karşılık değiştirmeyin ve bile bile hakkı gizlemeyin.2/Bakara-41
15-Zalimlerden Olmamayı
De ki: Gokleri ve yeri yoktan var eden, yedirdiği halde yedirilmeyen Allah’tan başkasını mı dost edineceğim! De ki: Bana Musluman olanların ilki olmam emredildi ve sakın muşriklerden olma! (denildi).6/Enam-14
16-Hainlerin Savunucusu Olmamayı
Doğrusu Biz sana gerceğin ta kendisi olan kitab (Kur’an)’ı indirdik ki insanlar arasında Allah’ın sana gosterdiği şekilde hukmedesin. Sakın hainlerin savunucusu olma!.4/Nisa-105
17-Umitsizliğe Duşenlerden Olmamaya
Sana gerceği mujdeledik, sakın umitsizliğe duşenlerden olma! dediler. İbrahim dedi ki: Rabbinin rahmetinden, sapıklardan başka kim umit keser?.15/Hicr-55-56
Alintidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah (c.c) kullarindan ne olmalarini istiyor?