ABD’li girişimci Elon Musk, resmi Twitter hesabından yaptığı acıklamada, ellerinde FDA onaylı suni solunum cihazları olduğunu bildirdi. Soz konusu cihazlar, nefes almakta zorluk ceken koronavirus hastaları icin kullanılıyor.
Koronavirus hastalarının sayısı her gecen gun artarken kullanımda olan suni solunum cihazları, artan talebi karşılamaya yetmiyor. Cihazların Tesla’nın teslimat bolgelerinde yer alan hastanelere gonderileceğini, cihaz ve teslimatın ucretsiz bir şekilde sunulacağını belirten Musk, solunum cihazlarının acil hastalar icin kullanılması şartını koşuyor.
[h=2]Musk'tan ucretsiz suni solunum cihazı teslimatı:[/h]
23 Mart’ta Elon Musk, Cin’den aldığı 1.200’den fazla suni solunum cihazını Los Angeles’a bağışladı. Elon Musk ile goruşen New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, bolgedeki hastanelere suni solunum cihazı gonderilmesini sağlayarak “Cok minnettarız. Hayat kurtarmak icin her cihaza ihtiyacımız var” dedi.
Tesla’nın Kaliforniya’daki arac uretim tesisi ve New York’taki guneş enerjisi tesisinin suni solunum cihazı uretimi icin kullanılması bekleniyor. Musk, acıklamasında “Giga New York, solunum cihazı uretimi icin mumkun olan en kısa surede yeniden acılacak. New York vatandaşlarına yardım etmek icin elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Tesla'nın yakında Medtronic cihazları uretmeye başlaması bekleniyor. Medtronic’in CEO'su Omar Ishrak, Tesla'nın, PB 980 suni solunum cihazını geliştirilmek ve seri uretime almak icin hızlı bir şekilde calıştığını duyurdu. Elon Musk'ın koronavirus salgını devam ederken uretim tesislerini soz konusu cihazların uretimi icin seferber etmesi, halka yardım etme cabaları ve sağlık konusundaki cağrılara ilişkin istekli olması halktan alkış aldı.