Planet Computers şirketi gectiğimiz gunlerde surgulu bir fiziksel klavyeye sahip akıllı telefon Astro Slide’ı tanıtmıştı. Şirket, konsept bir telefon olan Astro Slide’ı uretmek icin Indiegogo’da butce toplama kampanyası başlatmıştı. Astro Slide’ın uretilebilmesi icin gereken fon, şirket tarafından 200.000 dolar olarak belirlenmişti.
Astro Slide icin başlatılan butce kampanyasında birkac yuz katılımcının desteği ile kısa surede 200.000 dolar sınırı aşıldı. Buyuk bir ilgi ile karşılanan Astro Slide icin 24 saat icinde ise 460.000 dolar butce toplandı.
Astro Slide, Planet Computer’ın geliştirdiği ilk fiziksel klavyeli telefon değil. Şirket, 2018 yılında Gemini PDA ve gectiğimiz yıl Cosmo Communicator isimlerinde iki fiziksel klavyeli akıllı telefon daha geliştirmişti.
Gemini PDA ve Cosmo Communicator’un ardından gelen Astro Slide’ın onculerinden en buyuk farkı, işletim sistemi tarafında goruluyor. Daha once Linux tabanlı Sailfish işletim sistemini kullanan şirket, Astro Slide’da Android 10’u kullanmaya karar verdi. Ancak Planet Computers, Bu nedenle telefon cift on yukleme ozelliğine sahip.
Planet Computers, dun yaptığı fon toplama kampanyasının ardından Astro Slide'ın uretimine başlayacak. Indiegogo’daki fon kampanyasında 540 dolar fiyatla Astro Slide on siparişi veriliyor. Şirket, bir yıl sonra Astro Slide'ları teslim etmeye başlayacak.
On sipariş verenlere teslim edilmesinin ardından telefonun perakende satışı başlayacak. Telefonun perakende satış fiyatının 540 dolardan daha pahalı olacağı soyleniyor. Astro Slide’ın perakende satış fiyatı 540 dolardan yuzde 40 daha fazla olabileceği konuşuluyor ki bu da Astro Slide’ın fiyatını 900 dolar seviyelerine getiriyor.
[h=2]Fiziksel klavyeli Astro Slide'ın tanıtım videosu:[/h]
Fiziksel Klavyeli Akıllı Telefon Astro Slide İcin Bir Gunde 460.000 Dolar Butce Topla
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Fiziksel Klavyeli Akıllı Telefon Astro Slide İcin Bir Gunde 460.000 Dolar Butce Topla