Turkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan ve bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu tarafından yurutulen Eğitim Bilişim Ağı (EBA); oğrencilerin, oğretmenlerin ve velilerin onlarca eğitim iceriğine ulaşmasını sağlayan bir cevrimici sosyal eğitim platformu olarak biliniyor. Bu platform aracılığıyla kullanıcılar; evde, okulda veya ihtiyac duyulan herhangi bir yerde bilgi teknolojileri araclarını kullanarak iceriklere ulaşabiliyor.
Corona virusu nedeniyle ilk ve orta okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitim platformu olarak da kullanılabilecek olan EBA’da dersler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk’un acıklamalarına gore 23 Mart tarihinden itibaren sunulacak. İlkokul birinci sınıftan 12. sınıfa kadar tum sınıfların derslerinin EBA’da olduğunu da belirten Bakan Selcuk; oğrenci, oğretmen ve velilerin platforma e-Devlet şifresiyle veya diğer seceneklerle giriş yapabileceğini belirtiyor.
[h=2]Oğretmenler EBA’ya nasıl giriş yapabilir?[/h]
Oğrenci, oğretmen ve veli olmak uzere uc farklı oturum acma seceneği bulunan EBA’da oğretmenler, MEBBİS ya da e-Devlet bilgileriyle sisteme giriş yapabilirler. Bunun icin buraya tıklayıp gittiğiniz sayfanın sağ ust bolgesinde yer alan 'Oğretmen' seceneğine tıklamalı ve ardından acılan sayfada yer alan giriş seceneklerinden birini secmeniz gerekiyor.
[h=2]Oğretmenler, oğrenciler icin nasıl giriş şifresi oluşturur?[/h]
Bir oğretmenin oğrenciler icin EBA şifresi oluşturması mumkun. Bu noktada ilk etapta oğrenciler icin tek kullanımlık şifre ve ardından bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak oğrencinin kendi EBA şifresini belirlemesi gerekmekte. Bunu yapmak icin şu adımları takip edebilirsiniz:
EBA'ya giriş yaptıktan sonra profil resminizin altında yer alan menuden 'Oğrenci Şifresi Oluştur' seceneğine tıklayınız. Tek kullanımlık şifre vereceğiniz oğrencinizin TC Kimlik Numarasını giriniz. Oğrencinin ya da velisinin e-posta adresini giriniz. Oğrencinin ya da velisinin cep telefonu numarasını giriniz. 'Şifre Oluştur' butonuna tıklayınız. Sistemin belirlediği tek kullanımlık şifreyi oğrencinize veriniz. Oğrencinizden bu tek kullanımlık şifreyi kullanarak ve 'Oğrenci Olarak EBA Şifremi Nasıl Oluştururum?' bolumunden yardım alarak kendi EBA şifresini oluşturmasını isteyiniz. EBA’da oğrenciler, MEB ile uyumlu mufredat derslerini takip edebileceği gibi sistemde yer alan performans testlerinden de yararlanabiliyorlar. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı, universite sınavı AYT ve LGS’ye girecek oğrenciler icin binlerce ornek sorudan oluşan soru bankasının da sisteme yuklendiğini belirtiyor. Burada oğrenciler, istediği kadar test cozebilme imkÂnına ve zorlandıkları noktalarda videolu cozumlere bakma şansına sahip olabilecek.
Uzaktan Eğitimi Mumkun Kılacak 'Eğitim Bilişim Ağı (EBA)' Nedir, Nasıl Kullanılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Uzaktan Eğitimi Mumkun Kılacak 'Eğitim Bilişim Ağı (EBA)' Nedir, Nasıl Kullanılır?