Hideo Kojima’nın cıkardığı son oyun olan Death Stranding, cıkışıyla birlikte oyun tarzı nedeniyle oyuncuları ikiye bolmuş olsa da herkesin saygısını kazanmış bir yapım olarak biliniyor. Oyunu sevmeyenlerin kendilerine has nedenleri olsa da gercek hayat uygulamalarında oyundan ilham alan insanlar da yok değil.
Oyunu cok seven birinin aldığı ilhamla geliştirdiği bir urun bugun karşımıza cıktı. Bildiğiniz uzere Corona virusu (COVID-19), gunumuzde Antarktika haric tum kıtalarda gorulmuş durumda. Virus dunya genelinde bu kadar yayılmış durumdayken insanlar da kendi tedbirlerini alıyorlar. Bir Death Stranding hayranıysa cocuğunu korumak icin aldığı tedbirle gundeme geldi.
[h=2]Bebeğini korumak icin Death Stranding'den ilham aldı:[/h]
Virusun en fazla gorulduğu yerlerden biri olan Cin’in Şangay kentinde bir Death Stranding hayranı, bebeğini taşıyabilmek icin oyunda gorduğumuz kutuya oldukca benzeyen bir kutu tasarladı. Oyun hayranının tasarladığı bu ilgi cekici kostum, Cin’in TikTok’u olan Douyin’e yuklenen goruntulerle ortaya cıktı.
Aslında bu kostumu yapan kişi, hayatında ilk kez bir kostum tasarlamamış. Goruntulerde gorduğumuz Bai Ying isimli adam, daha once cosplay sanatcılığı yapmış bir kişi. Kostumune dair bir acıklamada da bulunan Bai Ying, tasarladığı kutunun yalnızca goruntuden ibaret olmadığını da anlattı.
Bai Ying’in anlattıklarına gore bebeğin taşındığı kutu, icerisinde bir hava filtresi ve dışarıdaki havanın durumunu gosteren bir adet ekrana sahip. Kutu, onunde plastik bir cıkıntı bulunduran eski bir sırt cantasından yapılmış. Ying, bebeğe istediği anda erişebilmek icin kutuya bir de delik eklemiş.
Corona virusu ve Death Stranding etiketleriyle paylaşım yapan Bai Ying, kostumun asıl amacını aslında bu etiketlerle anlattı. Kendi oğlunu korumak icin sevdiği bir oyundan ilham alan baba, fonksiyonel kostum tasarımıyla birlikte bircok kişinin takdirini kazandı.
Bir Baba, Bebeğini Corona Virusunden Korumak İcin Death Stranding'den İlham Aldı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Bir Baba, Bebeğini Corona Virusunden Korumak İcin Death Stranding'den İlham Aldı