Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Medyascope.tv'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında yıllar sonra carpıcı bir iddiada bulundu.
[h=3]"TASFİYE EDECEKTİK"[/h] Davutoğlu, "Ben başbakan olarak kalsaydım, Cumhurbaşkanımızla birlikte Ağustos ayındaki YAŞ toplantısında, 15 Temmuz'u planlayan kişilerin tumunu tasfiye edecektik" ifadelerini kullandı.
[h=3]"HESAPLARI VARDI"[/h] Genel Başkan sozlerine, "Bu cevrelerin; Davutoğlu ile birlikte bir kriz cıkar, parti bolunur ve bu istikrarsızlık şartları icinde 15 Temmuz'a gidilir diye bir hesapları vardı" şeklinde devam etti.
[h=3]"AK PARTİ'NİN TEPE KADROSUYLA ZİHNİYET OLARAK ANLAŞAMADIM"[/h] Ahmet Davutoğlu, "Erdoğan'dan mı ayrıldınız yoksa AK Parti'den mi?" şeklinde yoneltilen soruya, " Ne Cumhurbaşkanı'na ne de AK Parti'ye kus değilim. AK Parti'nin tepe kadrosuyla zihniyet olarak anlaşamadım. Şimdi 1.5 yıl icinde 1 milyon 200 bin kişi işini kaybetmiş. Boyle bir tabloda bu tablonun birinci sorumlusunu eleştirmek aileyi eleştirmek değildir. Eleştiriye acık olacak" diye konuştu.
Davutoğlu: AK Partili ust duzey yetkililer, 'Sayın Başbakanım elinize sağlık biz bunları soyleyemiyorduk' dedi Erdoğan'ın dolandırıcılık ithamına ilişkin Davutoğlu'ndan itiraf: Hayat boyu duyduğum en buyuk huzun Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atandı [h=4]Haber Videosu[/h]: Ahmet Davutoğlu: Ben Başbakan olarak kalsaydım 15 Temmuz'u planlayanları tasfiye edecektim
Ahmet Davutoğlu: Ben Başbakan olarak kalsaydım 15 Temmuz'u planlayanları tasfiye edec
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ahmet Davutoğlu: Ben Başbakan olarak kalsaydım 15 Temmuz'u planlayanları tasfiye edec