İzmir Katip Celebi Universitesi (İKCU) Ataturk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gorevli asistan doktor Kadir Songur'u jiletle boğazından yaralayan sanık Bayram Kaynak'ın yargılanmasına başlandı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuklu sanık Bayram Kaynak, muşteki doktor Kadir Songur, taraf avukatları, Turk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ile İzmir Tabip Odası uyeleri katıldı.
[h=3]KENDİSİNİ "BANA BUYU YAPILDI" DİYEREK SAVUNDU[/h] Tutuklu sanık Bayram Kaynak, MS rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle iş bulamadığını, psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek, kendisine buyu yapıldığını, icinde cinler olduğunu, bunların etkisiyle sucu işlediğini one surdu.
Kaynak olay anını hatırlamadığını anlatarak, "O ofkeyle ne yaptım bilmiyorum. Normalde bunları yapacak bir insan değilim. Aralarda ne yaptığımı hatırlamıyorum. Gozumu karakolda actım. Uyuşturucu bağımlısı değilim. Yanımda bir parca jilet vardı. Cuzdanımdaydı. Guvercin besliyorum. Jileti guvercinlerin kanatlarını bantlamak icin yanımda taşıyorum. Jileti hangi olay uzerine ve neden cıkarttığımı hatırlamıyorum. Ben olaylara ofkelendim. Ağrılarımı kesecek ilac istiyordum," şeklinde savunma yaptı.
[h=3]"AĞRI KESİLMEZSE BİRİNİZİ İNDİRİRİM" DİYE TEHDİT ETMİŞ[/h] Muşteki asistan doktor Kadir Songur de İKCU'de fizik tedavi asistanlığı yaptığını belirterek, sanığın olaydan 5 gun once gelerek diz ağrıları olduğunu ve işini yapamadığını soylediğini anlattı.
Sanığa MS on tanısı konduğunu gorduğunu, muayene etmek istediğini belirten Songur, "Ağrılarının MS'e bağlı olup olmadığını gormek icin muayene etmek istedim. Kabul etmedi. 'Dizimdeki ağrıların neden olduğunu bilemeyecek kadar salak değilim' dedi. Sadece ağrı kesici istediğini soyledi. 'Ağrı kesilmezse haftaya gelir birinizi indiririm' dedi. Tehdit olayını hastaneye bildirdim" diye konuştu.
[h=3]DURUŞMA SONRASI ACIKLAMA[/h] Duruşma sonrası gazetecilere acıklama yapan Turk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman, sağlıkta şiddetin arttığını savunarak, "Meslektaşlarımızın hayatına kast ediliyor. Sorunların derinine inmek lazım. Turk Tabipleri Birliği olarak sağlıkta şiddeti onleme yasa tasarısı orneği verdik. Hala kanunlaşmadı" dedi.
Saldırıya uğrayan Kadir Songur, "Boynumdaki yara izi, omur boyu var olacak. Ben yine şanslıyım. Şu an hayattayım. Benden once şanslı olmayan sağlık calışanı arkadaşlarımız oldu. En buyuk ricamız sağlıkta şiddetin yasalaştırılması" şeklinde konuştu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] 16 Ocak'ta İzmir'de diz ağrısı nedeniyle gittiği hastanede, Asistan Dr. Kadir Songur'eilac yazdıran Bayram Kaynak, "Yazdığın ilac ağrımı gecirmezse, o zaman gorursun" diyerek, hastaneden ayrıldı. Bir gun sonra yine hastaneye giden B.K., bir anda Songur'un odasına girip, yanında getirdiği jiletle saldırdı. Boğazından jiletlenip, kanlar icinde kalan Kadir Songur'e, calıştığı hastanedeki meslektaşları ilk mudahaleyi yaptı. Jiletin, koroner damara zarar vermediği, ancak derin kesik oluştuğu bildirildi.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Doktoru jiletle yaralayan saldırgan, savunmasında kendisinde buyu yapıldığını iddia etti