Tokat'ın Yeşilyurt ilcesinde yetiştirilen ve karla beslenen kazlar etlerinin tadına tat katarken, Kars kazına da rakip oldu.
Tokat'ın Yeşilyurt ilcesinde yaşayan evli ve 1 cocuk babası Ahmet Aydoğan (38), 4 yıl once 60 kaz alarak yetiştiriciliğe başladı. Zaman icinde sayıyı artıran Aydoğan evinin bahcesinde yıllık 2 bin kaz yetiştirerek Turkiye'nin farklı illerine satış yapıyor. Aynı zamanda ilce merkezinde lokanta işletmeciliği yapan Ahmet Aydoğan, sıklıkla zeytinyağlı, etli dolma ve bat yemeğinde kullanılan Tokat asma yaprağını kazın uzerine serdikten sonra fırında pişirerek muşterilerine ikram ediyor.
[h=3]"TURKİYE'NİN HER YERİNE GONDERİYORUZ"[/h] Yeşilyurt ilcesinin mevsimsel olarak kaz yetiştiriciliğine uygun bir yer olduğunu belirten Aydoğan "4 yıl once Ankara'da market işletiyordum. Marketimi devrettim. Memleketime geldim. Evimizin onunde 12 tane kazımız vardı. Onların yanına komşularımızdan da kaz alarak 60 oldu. Daha sonra ise kaz sayımızı 2 bine kadar cıkardık. Yıllık 2 bin tane kaz satışımız oluyor. Kesiyoruz, temizledikten sonra Turkiye'nin her yerine gonderiyoruz. Tokat'tan Kars'a da cok sayıda kaz gonderiyoruz. Bu yıl Kars'a bin civarında kazımız gitti. Oradaki insanlar da Tokat kazının tadına baktılar" dedi.
[h=3]"TOKAT'IN BAĞ YAPRAĞI İLE YAPIYORUZ"[/h] Kaz yetiştiriciliğinin ilcelerinde 300 yıllık gelenek olduğunu belirten Aydoğan "Burada herkesin kapısında 15-20 tane kaz var. Herkes kazlarını buyutuyor. Biz de bunu daha ileri bir pozisyona getirerek, vatandaşlarımızın da kazlarını alarak onlara bir ek gelir sağlıyoruz. Kaz bizim gecmişten gelen bir kulturumuz, aynı zamanda kazımızı bağ yaprağı ile harmanlayarak farklı bir tat olarak Kars'a rakibiz. Kars'tan farkımız biz bunu Tokat'ın bağ yaprağı ile yapıyoruz. Aynı zamanda da ete bağ yaprağı lezzeti karışıyor. Ortaya daha guzel bir tat cıktığına inanıyoruz. Bu bağlamda da Kars'a rakibiz" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Tokat kazı, Kars kazına rakip oldu! Turkiye'nin her yerine gonderiyorlar
Tokat kazı, Kars kazına rakip oldu! Turkiye'nin her yerine gonderiyorlar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tokat kazı, Kars kazına rakip oldu! Turkiye'nin her yerine gonderiyorlar