Kahramanmaraş'ta 2 kişi, gittikleri bir mahalledeki bakkalları dolaşıp 'Veresiye defterinizde borcunu odeyemeyenler var mı?' diye sordu. Bunun uzerine bakkallar defterlerini acıp borcunu odemekte zorluk cekenleri belirledi. Hayırsever olduklarını belirten 2 kişi, borcları odeyip mahalleden ayrıldı.
[h=3]"VERESİYE DEFTERİNİ CIKAR DA ODEYELİM"[/h] Karacasu mahallesindeki esnaflardan bakkal Hanifi Aslan, Cuma gunu 2 kişinin bakkala girip borcunu odeyemeyenlerin borclarını odeyip gittiğini soyledi. Hayırseverlerin kim olduklarını soylemediğini belirten Aslan, şoyle dedi:
"Cuma namazından yarım saat once 2 kişi gelip selam verdi. Bana, 'Bakkalda borcunu odemekte zorlananlar, odeyemeyenler var mı?' diye sordular. Ben de 'Var tabi, 5 senedir odeyemeyip borcu olanlar da var' dedim. Onlar da 'Tamam, istediğimiz yere gelmişiz. Veresiye defterini cıkar da odeyelim' dedi. Borcunu odeyemeyenlerin borclarını topladım, adamlar da parasını verip gitti. Hem ben cok memnun kaldım hem de alacaklı olduğum kişiler cok sevindiler. 'Allah sayılarınızı artırsın, cok guzel oldu. 6 senedir bakkallık yapıyorum daha boyle bir şey gormedim' dedim. Borcunu odeyemeyen 13 kişinin toplam 5 bin lira tutan borcunu odeyip gittiler. Bir aceleyle geldiler. İsimlerini sorunca da onemli değil. Cabuk ol başka yerlere de yetişeceğiz' dediler."
[h=3]7-8 KİŞİNİN BORCUNU ODEYİP GİTTİLER[/h] Hayırseverlerin uğradığı bir diğer bakkal Mehmet Kırcı da ilk defa boyle bir şeyle karşılaştığını soyledi. Kırcı, "Cuma gunu oğle saatlerinde 2 vatandaşımız buraya gelip, borcunu odemekte zorluk cekenlerin borcunu odemek istediler. İsimlerini vermeden 7-8 kişinin 3 bin lira olan hesabını kapatıp gittiler. Kim olduklarını sorduğumda 'hayırsever' deyip gittiler" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Kahramanmaraş'ta iki kişi mahallelinin veresiye borcunu odedi
Kahramanmaraş'ta iki kişi mahallelinin veresiye borcunu odedi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kahramanmaraş'ta iki kişi mahallelinin veresiye borcunu odedi