Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta sigara icilmemesi icin gostermiş olduğu gayrete bir destek de Şahinbey Belediyesinden geldi. Şahinbey Belediyesi, 9 Şubat Dunya Sigarayı Bırakma Gunu'nde "Sigarayı Bırak Maaşına 250 TL Teşvik Primi Eklet" projesini hayata gecirdi. Proje ile sigaraya resmen savaş acan Şahinbey Belediyesi, bunu 250 TL'lik teşvik primi ile de destekleyerek hem katılımı arttırıyor hem de personellerin sigarayı bırakmasına vesile oluyor.
[h=3]250 TL TEŞVİK PRİMİ VERİLECEK[/h] Proje hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, calışanlarının hem sağlığını hem de cebini duşunduklerini soyledi. Tahmazoğlu, dunyada sigaraya bağlı hastalıklardan 10 saniyede 1 kişinin olduğunu, tum dunyadaki olum sebeplerinin yuzde 6'sının da sigaraya bağlı sebeplerden kaynaklandığını belirterek, sigara icmeyen ve sigarayı bırakan calışanlarına 250 TL teşvik primi vereceklerini aktardı.
[h=3]"SAĞLIĞIMIZ İCİN BUYUK TEHDİT"[/h] Tahmazoğlu, sigaranın bırakılmasına yonelik tum calışmaları desteklediğini belirterek, "Bugun, 9 Şubat Dunya Sigarayı Bırakma Gunu. Bu gunde sigarayı bırakan ve sigara icmeyen tum vatandaşlarımızı yurekten kutluyorum. Vatandaşlarımızın sigarayı bırakması, daha sağlıklı bir yaşam surmesi icin Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ve devletimizin kanunlarda yapmış olduğu duzenlemeleri yurekten destekliyorum. Şahinbey Belediyesi olarak sigara icmeyen veya sigarayı bırakan personellerimize her ay 250 TL performans primi odemeye başladık. Amacımız milletimize hizmet yolunda personellerimizin daha verimli calışması" dedi.
[h=3]"SİGARAYA ODEDİĞİM PARAYI COCUKLARIMA GONDERİYORUM"[/h] Şahinbey Belediyesi Park Bahceler Mudurluğunde calışan ve proje ile sigarayı bırakan Mustafa Sellum, "Uzun yıllardır sigara iciyordum ve bir turlu bırakamıyordum. Gecen yıl iki cocuğum universiteye başladı ve bu beni ekonomik olarak cok zorladı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun sigarayı bırakan calışanlara 250 TL'lik teşvik primi beni sigarayı bırakma hususunda daha da hırslandırdı ve sigarayı bıraktım. Boylece hem 250 TL teşvik primini kazandım hem de ayda 400-500 TL sigaraya vermiş olduğum para cebime kaldı. O parayı de universitede okuyan cocuklarıma gondermeye başladım" ifadelerini kullandı.
[h=3]"PRİM SAYESİNDE SİGARAYI BIRAKTIM"[/h] Şahinbey Belediyesi personellerinden Cuma Guler, "Yaklaşık 10 yıldır sigara iciyordum. Başkanımızın teşvik primi sayesinde sigarayı bıraktım. Sigara beni hem maddi hem de manevi acıdan cok yoruyordu. Sigarayı bıraktığımdan bu yana sağlığımda da onemli gelişmeler olduğunu fark ettim ve vucudum da rahatlamaya başladı. Şimdi sigaraya verdiğim para cebime kalırken. 250 TL de teşvik pirimi alacağım" diye konuştu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Şahinbey Belediyesi, sigarayı bırakan personeline her ay 250 TL prim dağıtıyor
Şahinbey Belediyesi, sigarayı bırakan personeline her ay 250 TL prim dağıtıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Şahinbey Belediyesi, sigarayı bırakan personeline her ay 250 TL prim dağıtıyor