Sivas'ta bir firma deneme uretimlerinden olumlu sonuclar aldığı mor ekmekten sonra, normal baklavaya gore cok daha az kalori iceren ve sağlıklı olan mor baklava uretimine başladı. Mor meyve ve sebzelerin renk pigmentlerinden alınan antosiyanin maddesinden elde edilen mor baklava, gorunumu, tadı ve bircok hastalığa olan faydalarıyla dikkat cekiyor. Mor baklava, kilo ve sağlık sorunlarından dolayı baklavadan uzak duranlar icin de umut oldu.
[h=3]BİRCOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR[/h] İmalathane sahibi Omer Sarıgul, mor hamur ile yapılan baklavanın icerisinde barındırdığı minerallerin vucutta onarıcı etki oluşturduğuna dikkat cekti. Sarıgul, mor hamurda olan mormiksinin, diyabet hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, yuksek tansiyon, bobrek yetmezliği başta olmak uzere ceşitli hastalıklara iyi geldiğini belirterek, "Mor ekmekten sonra şimdi de mor baklavaya başladık. Şeker hastaları tatlı yiyemiyor ama bu tatlımızı rahatlıkla yiyebilecekler. Aynı normal baklava yapar gibi yapıyoruz farklı olan tek şey hamurumuz. Bu hamurun icerisinde boğurtlen, mor soğan, mor havuc, nar bunlardan elde edilen antosiyanin denilen maddeden alınan mikslerimizle beraber bu şekilde yaparak kullanıyoruz" dedi.
[h=3]KİLOSU 50 İLE 70 TL ARASINDA[/h] Omer Sarıgul, mor baklavada kullanılan ceviz, fındık ve fıstığa gore kilosunun 50 ile 70 TL arasında satıldığını belirterek, "Bir tepsi mor baklava 150 TL. Ama şeker hastaları icin cok guzel bir uretim yaptık. Bunu denemelerini de tavsiye ediyorum. Rahatlıkla yiyebilirler. Şu anda biliyorum ki coğu şeker hastalarımız tatlı yiyemiyor ama bunu rahatlıkla yiyebilecekler" dedi.
[h=3]SAHTELERİ LİMONLA ANLAŞILIYOR[/h] Sarıgul, sahte mor hamur urunlerinin limon ile kolaylıkla anlaşılabileceğini ifade edip, "Şu anda Sivas'ta bunu tek biz uretiyoruz. Patentini aldık. Sivas'ta yapanlar olur ama onlara aldanmayın. Onlar sahteler olabilir. Sahtesini gerceğini anlamak icin de uzerine limon sıkıyorsunuz. Limon sıkıldığında o renk kırmızılaşıyor ise bu hamur gercektir. Ama renk değişmiyorsa bu gercek değildir. O yuzden sağlık icin cok dikkat edilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.
Kaynak: İHA
Mor baklava ile gobek derdine son
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Mor baklava ile gobek derdine son