Kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ahmed Donmez'in, kişisel internet sitesi icin kaleme aldığı makalede ABD, İngiltere, Almanya ve Polonya'da bircok kişinin orgut icinde guvendiği şahıslarca dolandırıldığını belirtti. Makaleye gore yurt dışına kacanların, guvendikleri orgut uyeleri tarafından ortak bulma, iş kurma ve yatırım yapma gibi vaatlerle kandırılarak paraları ellerinden alındı.
[h=3]ELEBAŞINA ŞİKAYET DE İŞE YARAMADI[/h] Sonrasında "İşler ters gitti, iflas ettik", "zarar ettik" gibi acıklamalarla batırılan kişilerin coğu, hileli iflasa başvurulduğunu, paraların başka şirketlere aktarıldığını soyledi.
Farklı ulkelerde mağdurlarla orgut yoneticileri arasında sert kavgalar yaşanırken ABD'de bu duruma isyan edip mahkemelere başvuran, hatta dolandırıcılık davası acanlar oldu. Bircok dolandırıcılık orneğinin yer aldığı makalede, "Hatta bu durumu bizzat Fetullah Gulen'e goturen ve şikayet edenler de olmuş. Ancak yine de durum değişmemiş." denildi.
[h=3]"VAMPİR GİBİ EMİYORLAR"[/h] Makalede, dolandırılanların goruşlerine de yer verildi. Parasını kaptıran ve ismi paylaşılmayan bir esnaf, "Burada bir şebeke kurulmuş. Turkiye'den az cok sermaye ile gelmiş arkadaşları vampir gibi emiyorlar." derken, başka biri de "Beni bizzat buranın iş adamları derneği başkanı dolandırdı." ifadelerini kullandı.
Makaleye gore, İngiltere'de "oldukca ust duzey referansları olan bir iş adamı" diye tanımlanan orgut uyesi, 15 Temmuz sonrası 2 yıl icerisinde topladığı 6 milyon sterlini batırdığını soyleyerek paraları vermedi. Polonya'da ise bir orgut uyesinin Turkiye'den gelenlerden topladığı 5-6 milyon doları mafyaya kaptırmak zorunda kaldığı iddia edildi.
[h=3]DOLANDIRICI ELEBAŞININ KAMPINDA "AZİZ MİSAFİR MUAMELESİ" GORUYOR[/h] Orneklerin bunlarla sınırlı olmadığı, kısa zamanda anlaşıldı. Dolandırılan veya buna şahit olan orgut uyeleri, başlarına gelenleri sosyal medya hesaplarından da paylaşmaya başladı. Fuat Sarı isimli bir kullanıcı, "Maalesef, bu mağdurlardan biri de benim. Benimki dort dortluk bir dolandırıcılık hikayesidir. New York'u o yuzden terk ettim." ifadelerini kullandı. Olayı ayrıntılı anlatan Sarı, ismini vermediği bu dolandırıcının, hala FETO elebaşının yaşadığı Pensilvanya'daki orgut merkezine "elini kolunu sallayarak girdiğine", hatta "aziz misafir muamelesi gorduğune" dikkati cekti. Başka bir orgut uyesi de İngiltere'de butun parasını orgutteki arkadaşının tavsiye ettiği dolandırıcıya kaptırdığını paylaştı.
[h=3]"HAKİKİ KARAKTERLERİMİZ ORTAYA CIKTI"[/h] Vavolli isimli başka bir kullanıcı da "Yıllarca acıktan cemaate her desteği veren, tum kariyerini geride bırakıp cemaatin tarafında saf tutan, başta FG'nin (Elebaşı Fetullah Gulen) bizzat sevdiği Hakan Şukur'e bunu yapan ağabeyler, benim gibi sıradanlara hic acımaz." yorumunu yaptı.
"Ne ara biz boyle olduk" isimli kullanıcı da "Bir fanusta idik hepimiz. Fanus kırıldı, icinde olan bizler fanus dışına cıkınca kendimiz gibi olmaya başladık. Hakiki karakterlerimiz ortaya cıktı. Bakalım biz neymişiz?" diye sordu.
[h=3]HAKAN ŞUKUR İTİRAF ETMİŞTİ[/h] Firari eski futbolcu Hakan Şukur de paylaştığı videoda "Amerika'da yaşarken cok guvendiğiniz arkadaşlarınızla dolandırılmaya varan şeyler yaşadım ben. Bunun ismi onlar adına dolandırma mı? Onlar ticaret diyorlar, ben dolandırma diyorum. Yani bir işi bilmemek veya bir işin sıkıştığı anda parasını kullanmak dolandırıcılıktır" diyerek ifşa ettiği durumun, orgutun tumune yayıldığı gorulmuş oldu.
[h=3]"HİMMET PARASINI HESABINA GECİRDİLER"[/h] Drhaydarbleda adlı kullanıcı da yaşananların sistematik olduğuna işaret etti. Hasan Caylı adlı başka kullanıcı ise "darbe oncesi yıllarca himmet parasını hesabına gecirenler" ve "cami veya başka işler icin cemaatin parasını alanlar" olduğunu, firari Ekrem Dumanlı'nın bir anahtarlığa nasıl 750 dolar veya bir kaleme bin 500 dolar verebildiğini sordu.
[h=3]KACAKCILIKTAN KAR ALIYORLAR[/h] Orgut ici dolandırıcılığın, sadece iş kurma vaadiyle sınırlı olmadığı da belirtiliyor. Sosyal medya mesajlarında, yurt dışına kacmak isteyenlerden sahte pasaport icin para alıp ortadan kaybolanlar, insan kacakcılığı uzerinden kar elde edenler ve Yunanistan'a kacan orgut uyelerine evleri asıl bedellerinden daha pahalıya kiralayanların bulunduğu da kaydedildi.
(AA)

FETO firarisi Hakan Şukur'den Uber acıklaması: Keyif icin yapıyorum FETO'cu Hakan Şukur'u FETO'culer 2 milyon dolar dolandırdı [h=4]Haber Videosu[/h]: FETO firarileri itiraf etti: Hakan Şukur'u dolandıran, bize ne yapmaz?