Van'da 5 kişinin olduğu cığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin uzerine cığ duştu. Hayatını kaybeden kişi sayısı 34'e yukselirken, kurtarma calışmaları sırasında bir askerin caresizce oturduğu goruntuler olayın acı boyutunu bir kez daha gosterdi. 8 jandarmanın şehit olduğu faciada Mehmetcik, arkadaşlarının arkasından caresizce baktı.
[h=3]FOTOĞRAF GUNDEME OTURDU[/h] Van'daki cığ faciasına damga vuran fotoğraf AA muhabiri Ozkan Bilgin tarafından cekildi. Cığ altında kalan arkadaşlarına bakan askerin fotoğrafı goren herkesi duygulandırdı. Ozkan Bilgin fotoğrafın hikayesini canlı yayında anlattı.
[h=3]PAYLAŞIM REKORU KIRDI[/h] İki gunde gercekleşen iki cığ faciasında aralarında asker ve korucuların da olduğu toplam 39 kişi hayatını kaybetti. Son cığ faciasıyla ilgili AA muhabiri Ozkan Bilgin'in fotoğrafı sosyal medyada da paylaşım rekoru kırdı.
AA muhabiri Bilgin, CNN TURK canlı yayınında fotoğrafın hikayesini anlattı:
"Uc gundur bolgede sıkıntılı, uzucu ve stresli bir calışma ortamı var. Zaman zaman cok acı o anlara şahit oluyoruz. Cığ duştukten sonra en yoğun calışmaların olduğu anda bolgeden ayrılıyorduk. Elimizdeki fotoğrafları gecmemiz gerekiyordu. Geri donduğumde askerimizin hungur hungur ağladığını gordum. Ağıt yakıyordu. Arkadaşının yeleğini eline almıştı. Kendi fotoğrafıma bakarak ağladım. Benim icin de uzucu bir fotoğraftı. Zaman zaman acı olaylara şahit olabiliyoruz. Bu da o anlardan birisiydi. Daha sonra o askeri bulup konuşmak istedim ama henuz başaramadım. Tum askerlerimiz cok huzunluydu. Arkadaşlarının cansız bedenlerini kendi elleriyle cıkarıyorlardı."
Van'daki cığ faciasına bu kare damga vurdu! Yurek burkan goruntu Cığda şehit olan asker, ağabeyine "Operasyona gidiyoruz" demiş Cığda şehit olan uzman cavuşun 3 aylık kızıyla vedalaştığı goruntuler yurek dağladı Cığ felaketi şehitleri memleketlerine uğurlandı Van'daki cığ faciasında hayatını kaybeden 18 şehidimizin isimleri belli oldu Van'da yaşanan cığ faciasında 2 gunde 39 kişi hayatını kaybetti Cığ nedir? Cığ duşmesinden nasıl korunulur? AFAD nedir? AFAD acılımı nedir? AFAD iletişim numaraları nedir? UMKE nedir? UMKE'ye kimler katılabilir? UMKE' nin gorevleri nelerdir? UMKE Uyeliğinden Ayrılma ve Cıkarılma Halleri Nelerdir? Van Bahcesaray nerede? Bahcesaray rakımı kac? [h=4]Haber Videosu[/h]: Cığ faciasına damga vuran fotoğrafı ceken muhabir, fotoğrafın hikayesini anlattı
Cığ faciasına damga vuran fotoğrafı ceken muhabir, fotoğrafın hikayesini anlattı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cığ faciasına damga vuran fotoğrafı ceken muhabir, fotoğrafın hikayesini anlattı