Bahcesaray'daki cığ felaketine ilişkin Haberturk Ankara Temsilcisi Bulent Aydemir gundeme bomba gibi duşen bir iddia ortaya attı. Aydemir'in iddiasına gore; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gulşen Orhan, katıldığı bir programdan donuşte cığ uyarısına rağmen yanına iş makinelerini de alıp yola cıktı, bu da yuksek desibelden dolayı cığ felaketini tetikledi.
Konuyla ilgili gozlerin cevrildiği Gulşen Orhan, suskunluğunu bozdu. Cığın altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan Orhan, acıklamasında Haberturk Ankara Temsilcisi Bulent Aydemir'in iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, "Maalesef benimle beraber cığın altında kalan onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Acımız bu kadar buyukken, bu kadar buyuk bir faciayı butun hemşerilerimle ve milletce beraber goğuslemeye calışırken yapılan amaclı ve yalan haberler vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.
İşte Orhan'ın hakkındaki iddialara yanıtı:
"Maalesef acı bir bilancoyla karşı karşıyayız. Onlarca cenazemiz, şehidimiz, onlarca yaralımız var. Halen kar altından cıkmamış canlarımız var. Rabbimden vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifa, kar altındaki kardeşlerimize hayat niyaz ediyorum.
4 Şubat, 16:30 civarında Bahcesaray yolunda meydana gelen cığ felaketi yaşandığında Van Ankara seferini yapan 16:05 ucağındaydım. Ankara'ya indiğimde olaydan haberim oldu. Geri donmek icin sabah ilk ucak olan 07:40 ucağıyla Van'a hareket ettim. Van'a ulaşınca Bolge hastanesinde bulunan hastalarımızı ziyaret ettik.
[h=3]"ZİYARETİMİZİN ANLIK GORUNTULERİNİ PAYLAŞTIK"[/h] Ziyaretimizin anlık goruntulerini Twitter hesabımızdan paylaştık. Ardından felakette vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerini, yakınlarıyla birlikte alıp Bahcesaray'a konvoy halinde hareket ettik. Hastaneden ayrılış anımız ve goruntuler Van Valimizin son durum acıklamasıyla medyada yayınlanmıştır. Felaketin gercekleştiği yol olan Krapet Gecidi'nden Bahcesaray'a ulaşım idarece kapatıldığından soz konusu değildi artık.
Dolayısıyla cenazelerle birlikte Hizan uzerinden Bahcesaray'a doğru hareket edildi. İddia edildiğinin aksine Catak veya başka bir yerde toplantı yapmadım. Beş cenazenin acısı varken herhangi bir toplantı yapmam zaten mumkun değildi.
Ben olay yerinde calışan ekipleri, son durumu, gormek icin cığ bolgesine uğrayıp tekrar cenaze konvoyuna donmek uzere konvoydan ayrıldım. Tek araba ve bir kac kişilik bir ekip olarak olay yerine vardık.
[h=3]"CIĞ, ARACTAN İNDİKTEN İKİ DAKİKA SONRA DUŞTU"[/h] Vardığımda kalabalık bir insan grubu, jandarma ekipleri, AFAD il mudurumuz ve ekibi calışma yurutuyorlardı. Oradaki yetkililerden bilgi almak icin aractan indikten iki dakika sonra cığ hepimizin uzerine duştu.
Ben vardığımda herhangi bir iş makinesi calışmıyordu. Benim yanımda da hic bir iş makinesi yoktu ve olamazdı da. Calışmalarla ilgili hic bir direktifim veya tavsiyem olmadı. Amacım sadece olay yerini bizzat gormek ve oradakilere yanlarında olduğumuzu hissettirmekti.
Cenazelerimizi gotururken onlardan ayrılıp cığ felaketinin yaşandığı yere gelmemize "toplantı icin iş makinelerini yanına almış yolları actırmış" demek yalancılıktır, acı bilmezliktir. Felaket bolgesine gidip son durum hakkında bilgi alıp,oradakilerin yanında olduğumuzu soylemek istedik, oradan cenaze konvoyuna tekrar donecektim. Cığ felaketinin yaşandığı yere geldiğimde daha 2 dakika dahi gecmeden cığ duştu altında kaldık, sonra kurtarılıp hastaneye goturulduk
Biz kendimize değil kaybettiğimiz canlar icin acı cekerken kaynağı olmayan yalan bilgiler yaymak yalan uzerinden siyaset uretmek nedir bunun da adını siz koyun.
[h=3]"BİRAZ DAHA ARAŞTIRSAYDI GERCEĞİ OĞRENİRDİ"[/h] Bulent Aydemir gazeteciyse boyle bir iddia duyduysa keşke biraz daha araştırsaydı gerceği oğrenirdi. Tabi Bulent Bey bunu duymamışsa kendisi bu senaryoyu uretmişse utanılası haline yalancılığı da eklememiz gerekecektir.
Maalesef benimle beraber cığın altında kalan onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Acımız bu kadar buyukken, bu kadar buyuk bir faciayı butun hemşehrilerimle ve milletce beraber goğuslemeye calışırken yapılan amaclı ve yalan haberler vicdansızlıktır. Bu yalan ve iftiralar sadece benim değil tum acılı ailelerin vicdanını yaralamıştır. Acılarımızı kullanıp, yalan senaryolarla siyaset uretenler, toplum muhendisliği ile ofke oluşturmaya calışanlar benden değil tum Van'dan ve Turkiye'den ozur dilemelidir."

Son Dakika: Van'da cığ altında kalan 3 kişiden 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı Sağlık Bakanı Koca: Van'daki faciada hayatını kaybedenlerin sayısı yukselebilir Van'da yaşanan felakete damga vuran goruntuler! Kureklerle kurtardılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı cığ faciasından yaralı kurtuldu Cığ nedir? Cığ duşmesinden nasıl korunulur? AFAD nedir? AFAD acılımı nedir? AFAD iletişim numaraları nedir? UMKE nedir? UMKE'ye kimler katılabilir? UMKE' nin gorevleri nelerdir? UMKE Uyeliğinden Ayrılma ve Cıkarılma Halleri Nelerdir? Van Bahcesaray nerede? Bahcesaray rakımı kac? [h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gulşen Orhan'dan 'Cığ felaketine neden oldu' iddialarına yanıt