Sabiha Gokcen Havalimanı'nda pistten cıkan ucaktan yaralı olarak kurtulanların hastanelerdeki tedavilerine devam ediliyor. Pendik Kurtkoy'de bulunan ozel bir hastanede de 31 yolcu tedavi altına alındı. Yolculardan 24 tanesi taburcu edilirken tedavilerine devam edilen 7 yolcudan Alper Kulu ve Engin Demir yaşadıklarını anlattı.
[h=3]"YERE COK SERT BİR ŞEKİLDE TEKER KOYDU"[/h] İş sebebiyle İstanbul-İzmir arası uctuğunu belirten Alper Kulu, "En başından sonuna kadar bir anormallik vardı ucuşta. Cok sarsıntılı bir yolculuk gecirdik. Ucak cok zor bir şekilde yere teker koydu. Diğer seferlere gore cok hızlıydı. Tekerleği yere koyduktan sonra 'İstanbul'a hoş geldiniz' anonsları yapıldı. Ucak bir anda sağa sola yalpalamaya başladı. Sola doğru aşağıya bir iniş hissettim. 30-40 metrelik cukura duşmuşuz" dedi.
[h=3]"UCAKTA BUYUK PANİK VARDI"[/h] Kulu sozlerine, "Onumdeki koltuklar ters donmuştu. Buyuk bir panik, bağrışmalar yaşandı. Herkes yardım istiyordu. Kendi imkanlarımla ucaktan cıkararak, kırık kolla 30-40 metre gittim. Ucak patlayabilir anonsları duydum. İlk ambulansla hastaneye getirdiler. Sol kolum kırık, elmacık kemiğimde kırık var" şeklinde devam etti.
[h=3]"SURUNEREK KENDİ İMKANLARIMLA CIKTIM"[/h] Ucaktan yaralı kurtulan diğer bir yolcu da Engin Demir'di. Demir o anları, "Ucak piste cok hızlı bir şekilde indi. Ucak duştukten sonra iceride sıkıştık. Bagaj kısmından ve yukarıdan ustumuze bir şeyler duştu. İceriden cıkamadık. Kurtarma ekipleri geldi, bagaj kısmını actılar. Daha sonra surunerek kendi imkanlarımla cıktım. Ucağın orta bolumundeydim. Cok buyuk panik vardı. Hicbir şekilde acil durum anonsu yapılmadı. Hatta telefonlarınızı acabilirsiniz anonsunu hatırlıyorum" ifadeleriyle anlattı.
[h=3]24 YARALIYI TABURCU ETTİK[/h] Hastanenin başhekimi Doc Dr. Kerem Gun ise son yaralıların durumu hakkında bilgi verdi. Gun, "Kaza sonrası hastanemize 31 yaralı geldi. Bunlardan 24 tanesini taburcu ettik. Yaralılardan bir tanesine cerrahi mudahale yaptık. 2 hastamızı kulak burun boğaz hastasıydı, diğerleri travmaya bağlı ortopedi ve beyin cerrahisi takip ediyor. Hastanemize hayati tehlikesi olan hasta gelmedi" diye konuştu.
[h=3]3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ[/h] Sağlık Bakanı Koca, Sabiha Gokcen'de ucağın pistten cıkması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin, "İstanbul'da hastanelerimize başvuran hasta sayısı 179 kişi oldu. Maalesef 3 kişi hayatını kaybetti" dedi.
[h=3]"DURUMU AĞIR BİR HASTAMIZ YOK"[/h] Bakan Koca, yaralıların sağlık durumuyla da ilgili bilgi vererek, "Hastanelerimizde takip edilen hastaların genel durumlarının iyi olduğunu, durumu kritik, ciddi ya da ağır bulunan herhangi bir hastamızın şu anda bulunmadığını soyleyebilirim. Ayrıca yine İstanbul'da Pendik'te metroda bir inşaat kazasıyla 4 vatandaşımızın yaralandığını, birinin genel durumunun orta duzeyde olduğunu, genel olarak 4 hastanın kritik durumunun olmadığını da ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
[h=3]SORUŞTURMA BAŞLATILDI[/h] Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gokcen Havalimanı'ndaki ucağın pistten cıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.
Yolcu ucaklarında kaza oncesinde, anında ve sonrasında alınması gereken yangın onlemleri nelerdir? Ucakta kırım olması ne demek? Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Sabiha Gokcen'de pistten cıkan ucaktan yaralı kurtulan yolcular, korku dolu anları anlattı
Sabiha Gokcen'de pistten cıkan ucaktan yaralı kurtulan yolcular, korku dolu anları an
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sabiha Gokcen'de pistten cıkan ucaktan yaralı kurtulan yolcular, korku dolu anları an