Tanıtım toreninin ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, yerli otomobille bir tur atmak istediğini ifade etmişti. CHP Lideri, "Getirirlerse deneme turu yapabiliriz. Sipariş vermedim. Seri uretim yapılmadan bunları soylemek doğru değil" şeklinde konuşmuştu.
[h=3]1 SAATLİK GORUŞME[/h] Kılıcdaroğlu, Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) heyetini makamında kabul etti. Goruşmede CHP Lideri Kılıcdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Oztrak, Fethi Acıkel de eşlik etti. Yaklaşık 1 saat suren goruşmeyle ilgili acıklama yapılmadı.
[h=3]CİZİM HEDİYE EDİLDİ[/h] Paylaşılan fotoğraflarda Kılıcdaroğlu'na yerli otomobilin ciziminin hediye edildiği goruldu.
Tanıtım surecinde olan yerli araba, ozellikleri ve teknik detayları ile vatandaşların ilgi odağı oldu. Yerli araba fiyatı, yerli otomobil ismi ve yerli otomobili kim yapıyor gibi ilgi odağı olurken TOGG markası da merak konusu oldu. Peki, yerli araba teknik ozellikleri, yerli otomobil ozellikleri, yerli araba fiyatı, yerli otomobil ismi TOGG nedir ve TOGG CEO'su kimdir? İşte yerli araba hakkında merak edilenler…
[h=3]YERLİ ARABA TEKNİK OZELLİKLERİ NELER?[/h] 400 Beygir Guc: Aracta, gelişmiş batarya yonetim ve aktif termal yonetim sistemlerinin sağladığı uzun omurlu batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir guc ile 7.6 saniye, 400 beygir guc ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
Otonom Suruş Ozelliği: Yerli otomobil, surekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem guncellemeleri surucunun bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parca değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime gececek.Yerli otomobil otonom suruş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Surucunun direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.
Yerli otomobil otonom suruş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Surucunun direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.
Holografik Asistan Teknolojisi: Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tumsekler, kopruler surucunun direkt olarak gozbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Surucu yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da gorebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dunyada ilk kez kullanılıyor
Cozumler sunuyor: TOGG'un tum araclarında standart olarak sunması beklenen yeni teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı ve akıllı camaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı ya da muzik sistemi gibi cihazlarla otomobili entegre edip hayatı kolaylaştıran cozumler sunacak.

Asistan ozelliği: Yerli otomobil hayatın bircok farklı alanında surucu ve yolcuların yerine duşunen bir asistan haline gelecek. TOGG'un ve TOGG ekosistemine dahil olan bir startup'ın "akıllı yaşam" başlığı altında geliştirdiği yeni teknoloji, TOGG Ust Yoneticisi (CEO) Gurcan Karakaş'ın her fırsatta dile getirdiği "otomobilden f Haberler azlasını yapacağız" iddiasını da guclendiriyor.
Akıllı cihazlarla iletişim: Yurt dışı bağlantılı Turk startup ve TOGG muhendislerinin birlikte geliştirdikleri, TOGG'un akıllı aracını adeta ozel bir asistan haline getiren bu yeni platformla otomobil, internete bağlı tum akıllı cihazlarla iletişime gecip bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezine yerleşiyor.

Kılıcdaroğlu'ndan yerli otomobille ilgili ilk yorum: Karşı cıkmak doğru değil Yerli otomobil ozellikleri nelerdir? Yerli araba teknik ozellikleri neler? Yerli araba fiyatı ve yerli otomobil ismi nedir? TOGG acılımı nedir? TOGG nedir? TOGG acılımı nedir? Yerli Yerli otomobil nerede uretilecek? Yerli araba ozellikleri neler? TOGG CEO'su Mehmet Gurcan Karakaş kimdir? Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: TOGG heyeti, Kemal Kılıcdaroğlu'na yerli otomobilin cizimini hediye etti