Gectiğimiz yıllarda teknoloji temalı fuarlarda karşımıza cıkan fakat bir turlu seri uretime alınmayan katlanabilir akıllı telefonlar, nihayet gectiğimiz yıl hayatımıza girdi. Samsung, Huawei, Motorola gibi akıllı telefon ureticilerinin katlanabilir telefonları, piyasaya cıktıkları gunlerden beri bircok kullanıcının tercih ettiği cihazlar hÂline geldi. Hatta kullanıcılardan gelen talep şirketleri memnun etmiş olacak ki Samsung, yakın zamanda ikinci katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip'i tanıtmaya hazırlanıyor.
Android işletim sistemine sahip katlanabilir akıllı telefonların sayısı giderek artarken iOS işletim sistemi kullanan bir katlanabilir akıllı telefonla henuz karşılaşmadık. iPhone 11 serisiyle gectiğimiz yıla damga vuran Apple'ın aldığı katlanabilir cihaz patentleriyle zaman zaman karşılaşıyoruz ancak daha resmi bir adım atılmamış gibi gorunuyor. Peki Apple, katlanabilir bir iPhone uretseydi bu, nasıl gorunurdu?
[h=2]TechMorning, katlanabilir iPhone icin konsept tasarım videosu yayınladı:[/h] Bir grafik tasarımcısı olan TechMorning, gectiğimiz gunlerde YouTube kanalı uzerinden Apple'ın katlanabilir iPhone'una on bakış atmamıza imkÂn verecek bir video paylaştı. 'iPhone 6D Concept' başlığıyla yayınlanan videoda cihazın tasarımının yanında sahip olduğu bazı ilginc ozellikleri de gorebiliyoruz.
Videodaki tasarıma bakıldığında ilk olarak cihazın cercevesiz tasarımı dikkat cekiyor. Eski kasa iPhone modellerindeki cercevelerin olabildiğince inceltilip eklendiği tasarımda ekrana dÂhil olan bir 'Home' tuşu da goze carpıyor. Ortadan katlanabilen bir tasarımın yer aldığı videoda ilginc kamera yapısı da heyecan verici gozukuyor.
Otomatik acılıp kapanan bir koruma kapağına sahip arka kameranın yanına eklenen bir mekanizma ile lensi değiştirmek mumkun gibi gorunuyor. Ozellikle mobil fotoğrafcılığın gelişmeye devam ettiği bugunlerde boyle bir değişiklik, bu alanda devrim yaratabilir. Apple'ın katlanabilir bir iPhone cıkarıp cıkarmayacağı bilinmiyor fakat boyle bir cihaz kullanıcılardan yoğun ilgi gorebilir. Siz de tasarım hakkındaki duşuncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.