ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, populer işletim sistemlerinden olan Windows 7'yi dun son kez guncelledi. Şirket, sunduğu guncellemenin ardından Windows 7'yi kendi kaderine terk etti. Windows 7 kullanıcıları, bundan sonra herhangi bir guvenlik guncellemesi almayacaklar ve guvenlik risklerine karşı korumasız olacaklar.
Microsoft, bir suredir Windows 7 kullanıcılarının Windows 10'a gecmesi gerektiğini soyluyor. Ancak Microsoft ne yaparsa yapsın Windows 7 kullanıcılarını vazgeciremedi ve bugun bile hala cok sayıda bilgisayar, Windows 7 işletim sistemiyle calışıyor.

Windows 10, Microsoft'un halihazırda en populer işletim sistemi. Ancak kullanıcılar, Windows 7'den de fazlasıyla memnunlar. Cunku Windows 7, Windows 10'daki kadar kompleks bir yapıya sahip değil ve kullanıcılar, bugun bile istedikleri pek cok işlemi Windows 7 uzerinden gercekleştirebiliyorlar. Ayrıca Windows 7, piyasaya surulduğu 2009 yılından beri kullanıcıların gorunuş itibarıyla alışmış oldukları bir arayuze sahip.
Microsoft'un kullanıcılara sunduğu Windows 10'a geciş tavsiyelerine kimsenin kulak asmamasının asıl nedeni, Windows 10'un Windows 7 kullanıcıları icin istedikleri seviyede bir farklılık sunamıyor olması. Windows 7 kullanıcılarına gore Windows 10, Windows 7'nin zaten sunduğu ozellikleri sadece, daha ağır bir işletim sistemiyle sunuyor. Aslına bakacak olursak tuketicilerin, bu konuda fazlasıyla haklı olduğunu soyleyebiliriz.

[h=2]400 milyondan fazla bilgisayar, Windows 7 kullanmaya devam ediyor[/h] Pek cok platforma gore Windows 7, hala milyonlarca bilgisayarda aktif olarak kullanılıyor. Hatta "Computerworld" isimli bir platforma gore Windows 7, 31 Ocak itibarıyla tum Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarların yuzde 29.7'sine hayat veriyor olacak. Computerworld'un oranı, ocak ayı sonunda 446 milyon bilgisayarın hala Windows 7 kullanacağını ortaya koyuyor.
Windows 7 ile ilgili veri yayımlayan tek kuruluş Computerworld değil. Populer bir teknoloji platformu olan ZDNet'e gore ise Windows 7 kullanan bilgisayar sayısı, 200 milyonun uzerinde ancak 446 milyon seviyesinde değil. Her iki platformun acıkladığı rakamlar arasında ciddi bir fark var ancak yine de acıklanan veriler, en az 200 milyon bilgisayarın Windows 7 ile calıştığını acıkca ortaya koyuyor.