Mersin'de, boşanma davası acan eşi Leyla Etiz'i (48) başına tahra (budama bıcağı) ile defalarca vurarak olduren Suleyman Etiz'in (58) ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına devam edildi. Etiz, duruşmadaki savunmasında, "Suclamaları kabul etmiyorum. Bana haksızlık ediliyor" dedi.
[h=3]BUDAMA BICAĞI İLE DEFALARCA VURARAK OLDURDU[/h] Olay 14 Mart 2019'da, merkez Toroslar ilcesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde meydana geldi. Leyla Etiz, uzun sure ayrı yaşadığı, 5 cocuğunun babası Suleyman Etiz'e, şiddet gorduğu gerekcesiyle boşanma davası actı. Bunun uzerine Suleyman Etiz, yaşadığı Siirt'ten Mersin'e gelerek, Leyla Etiz'in kaldığı eve gitti. Burada Etiz cifti arasında tartışma cıktı. Tartışmanın buyumesi uzerine Suleyman Etiz, tahra (Budama bıcağı) ile eşinin başına defalarca vurarak, oldurdu. Olay sonrası polise teslim olan Suleyman Etiz, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
[h=3]SAVUNMASI PES DEDİRTTİ: TAHLİYEMİ İSTİYORUM[/h] Suleyman Etiz hakkında, Mersin 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'canavarca hisle veya eziyet cektirerek oldurme', 'tasarlayarak oldurme', 'ustsoydan akrabayı kasten oldurme' suclamalarıyla ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle dava acıldı. Davanın gorulmesine gecen ay başlanırken, ikinci duruşma ise bugun yapıldı. Tutuklu sanık Suleyman Etiz'in hazır bulunduğu duruşmaya, cocukları ve avukatlar da katıldı.Duruşmada, tercuman eşliğinde Kurtce savunma yapan Suleyman Etiz, "Suclamaları kabul etmiyorum. Bana haksızlık yapılıyor. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
[h=3]TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK[/h] Tanıkları ve mudafi avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve diğer tanıkların dinlenmesi icin duruşmayı erteledi. Sanık Suleyman Etiz'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşini budama bıcağı ile olduren sanığın savunması 'pes' dedirtti: Bana haksızlık ediliyor