Microsoft, 14 Ocak 2020 tarihinde yayınlayacağı son guncelleme ile artık Windows 7 işletim sistemi kullanan bilgisayarlara destek vermeyecek.
[h=3]GUNUMUZDE BİRCOK BİLGİSAYARDA KULLANILIYOR[/h] Windows 7'nin yayınlanmasının uzerinden 10 yıldan fazla bir sure gecse de hala dunya genelinde milyonlarca bilgisayar bu işletim sistemini tercih ediyor. Bu nedenle bircok kullanıcı, Microsoft'un desteğini cekecek olması nedeniyle oldukca tepkili.
[h=3]WINDOWS 7 KULLANICILARI NE YAPMALI[/h] Windows 7 işletim sistemini kullanan bilgisayar kullanıcıları, yeni guncelleme olmadan sistemi kullanmaya devam edebilecek. Ancak Microsoft tarafından yeni guncelleme sunulmayacak olan Windows 7, ceşitli virus ve guvenlik tehditlerine karşı daha savunmasız hale gelecek. Bu nedenle şirketin en guncel işletim sistemi Windows 10'a gecmek daha akıllıca olacak gibi gorunuyor.
Ayrıca kurumsal firmalar, Microsoft'a odeyeceği belirli bir ucret karşılığında Windows 7'nin bir sure daha guncelleme almasını sağlayabilecek.
[h=3]200 MİLYON BİLGİSAYAR ARTIK DESTEK ALAMAYACAK[/h] Gunumuzde dunya uzerinde Windows işletim sistemini kullanan 1.2 milyar bilgisayar bulunuyor. Bu bilgisayarların yaklaşık 1 milyarı Windows 10 kullanırken, 200 milyon bilgisayar ise hala Windows 7 kullanıyor.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Microsoft, Milyonlarca insanın kullandığı Windows 7 desteğine son veriyor