Antalya'da, 19 yaşındaki Asilhan Ciko kavga ettiği hamile ablası Kader Kubra Ciko'yu (20) ekmek bıcağıyla 13 farklı yerinden bıcaklayıp boğazını keserek oldurdu. Ablasını oldurdukten sonra bileklerini maket bıcağıyla keserek intihar girişiminde bulunan şahıs başarılı olamayınca, kendini iple tavana asmayı denedi ancak yine başarılı olamadı. Asilhan Ciko'nun ağırlaştırılmış omur boyu hapsi istendi.
[h=3]PSİKOLOJİK SORUNLARI SEBEBİYLE TEDAVİ GORDU[/h] Mustafa Ciko eşinden boşandıktan sonra velayetini aldığı kızı Kader Kubra ve oğlu Asilhan ile yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 yıl once psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan kızı Kader Kubra Ciko'yu, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdı. Genc kız tedavisinin ardından Antalya'daki babası ile erkek kardeşinin yanına dondu.
[h=3]GAYRİ MEŞRU HAMİLE KALDI, BABASI KABUL ETMEDİ[/h] Kader Kubra Ciko, gecen yıl ise evi terk edip İstanbul'a gitti. Kısa sure sonra hamile kalan Kader'i, babası kabul etmedi. Bir kez daha ortadan kaybolan Kader, son olarak 13 Ağustos gunu baba evine geldi.
[h=3]13 YERİNDEN BICAKLAYIP BOĞAZINI KESTİ[/h] Baba evine gelen kadın ile kardeşi Asilhan Ciko ile aralarında kavga cıktı. Kavga sırasında erkek kardeş, ablasını mutfaktan aldığı bıcakla 13 yerinden bıcakladıktan sonra boğazını keserek, oldurdu.
[h=3]İNTİHARA KALKIŞTI ANCAK BAŞARILI OLAMADI[/h] Asilhan Ciko, ablasını oldurdukten sonra maket bıcağıyla bileğini keserek, intihara kalkıştı. Olmeyince de banyo tavanına iple kendisini astı. İpin kopması uzerine hayatta kalan Ciko, gozaltına alınıp, tutuklandı.
[h=3]"KEŞKE SİLAHIM OLSAYDI, DAHA AZ ACI CEKERDİ"[/h] Polisin evde yaptığı incelemede, Asilhan Ciko'nun babasına bıraktığı, "Keşke bir silahım olsaydı. Hem ben hem kardeşim daha az acı cekerdi. Onu vahşice oldurmek zorunda kaldım. Kader utansın. Hakkını helal et" yazılı mektup bulundu.
[h=3]"ABLAMIN CEKİP GİTMESİ BABAMIN ZORUNA GİTTİ"[/h] Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, ağırlaştırılmış omur boyu hapsi istenen Asilhan Ciko'nun ifadesine yer verildi. Ciko, ifadesinde ablasının Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ni bitirdiğini, Isparta'da universite kazandığını ancak gitmeyerek evde ders calıştığını anlattı. Babası ile kendisinin calıştığını, kardeşinin evde yalnız kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını ifade eden Asilhan Ciko, "Once Manisa'da hastaneye yatırdık. Ancak cıktığında ilaclarını kullanmadı. Sonrasında babamın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Babam evden uzaklaştırma aldı. Ben de babamla birlikte evden ayrıldım. Bir sure sonra eve geri donduğumuzde ablam kacmıştı. Uzunca bir sure haber alamadık. Sonrasında halam, ablamın bir barda calıştığını oğrenmiş. Babam ablamı kurtarmak icin polise başvurdu. Ablam karakolda ifade verdikten sonra cekip, gitti. Bu durum babamın cok zoruna gitti" dedi.
[h=3]"SANA NE, İSTEDİĞİMDEN HAMİLE KALIRIM"[/h] Babasının bu olaydan sonra bir daha ablasını arayıp sormadığını kaydeden Asilhan Ciko, şunları soyledi: "Olaydan yaklaşık bir ay once babamı İstanbul'dan polis aradı. Ablamı parkta bulmuşlar ve durumu iyi değilmiş. Bakırkoy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldığını ve hamile olduğunu soylediler. Babam doktorlarla telefonla konuşarak durumu hakkında bilgi aldı. Sonrasında amcam ve halam kardeşimi hastaneden cıkartarak, Antalya'ya gonderdi. Olay gunu erken saatlerde uyandığımda, ablamı evin bahcesinde cekyatta yatarken gordum. Ona 'Bu halin ne? İceri gec yat' dedim. Ablam iceri girip, iki uc saat uyudu. Uyandığında onunla konuşmak istedim. 'Nereden geliyorsun?' dediğimde İstanbul'dan geldiğini soyledi. Neden geldiğini sorduğumda ise gidecek yeri olmadığını ifade etti. 'Neden evden kacıp o barda calıştın?' diye sorunca da bağırdı ve kufretti. Cocuğun kimden olduğunu sorduğumda da yine ağza alınmayacak kufurler ederek, 'Sana hesap mı vereceğim. Sana ne, istediğimden hamile kalırım. Sana mı soracağım?' dedi."
[h=3]"FALCATAYLA KESTİ, İPLE ASTI"[/h] Bu sozler uzerine sinirlendiğini, sakinleşmek icin bahceye cıktığını anlatan Asilhan Ciko, "Sakinleştikten sonra tekrar eve girdim ve aynı soruları sakin bir şekilde tekrar sordum. Ablam bu kez sinirlendi ve elleri titremeye başladı. Bana saldırdı, nereden aldığını bilmediğim falcatayla beni boynumdan yaraladı. Kendimi korumak icin mutfağa gittim ve bir bıcak aldım. Kendimi korumak icin kac kere vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde ablam evin girişinde kanepede yatıyordu. O an ablamı oldurduğumu anladım. Kendime zarar vermek icin ablamın kullandığı falcatayı alarak, banyoya girdim. Bileklerimi keserek olmek istedim. Bir saat sonra, olmeyince, banyonun tavanına ip astım ve intihar etmek istedim. Ancak ip koptu. İntiharı beceremeyince banyodan cıktım ve odama gectim. Uzerimi değiştirdim. Falcatayla, ipi ve kanlı elbiseleri poşete koydum. Kanlı bıcağı yıkadıktan sonra mutfağa bıraktım. Babam eve geldiğinde ambulansı ve polisi aradı" dedi.
Davanın duruşması, onumuzdeki gunlerde Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulmeye başlanacak.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Gayri meşru hamile kalan ablasını 13 yerinden bıcaklayıp boğazını kesti ardından intihara kalkıştı
Gayri meşru hamile kalan ablasını 13 yerinden bıcaklayıp boğazını kesti ardından inti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Gayri meşru hamile kalan ablasını 13 yerinden bıcaklayıp boğazını kesti ardından inti