Marmara Denizi Silivri acıklarında meydana gelen 4,7 buyukluğundeki depremi iki saat once sosyal medyada yaptığı yayında tahmin eden Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, beklenen Marmara depreminden once Doğu ve Guneydoğu Anadolu'da 6 ve uzerinde bir deprem olacağını iddia etti.
[h=3]2 SAAT ONCESİNDEN BİLDİ[/h] Marmara Denizi Silivri acıklarında dun saat 16.37'de meydana gelen 4,7 buyukluğundeki deprem paniğe neden oldu. Cok sayıda vatandaşın sokağa dokulduğu deprem oncesinde sosyal medya sayfasından canlı yayın yapan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut ise iki saat oncesinden deprem olacağını soyleyerek tahminini paylaştı.
[h=3]"SİSTEME GİRİP BAKAN ARKADAŞLARI KORKUTTU"[/h] Yakut, yayında "Sabah 06.28 itibariyle Tekirdağ-Guzelkoy acıkları Marmara Denizi'nde şu ana dek 53-54 tane sisteme yansıyan depremler oldu. Bu da ister istemez sisteme girip de bakan arkadaşları korkuttu. Bizim de dikkatimizi cekti. Gecen videoda da paylaştım. Marmara'nın Batı ucu ozellikle Saros Korfezi arasında bir aktif alan olduğunu. Buralarda kırılmanın olabileceğini, belki 5'e varan depremler cıkabilir demiştim. Gorunen şu ben daha buyuk bir deprem 5,8 gibi bir deprem beklemiyorum ama 4, 4.5, belki 5'e yakın aniden olsa da o bolgede şaşırmam. Guzelkoy Marmara Adası acıkları dediğimiz alanın arasındaki 17 kilometrelik segment uzerinde bir canlanma olabilir" diyerek sosyal medyadan uyarılarda bulunmuştu.
[h=3]DAHA ONCE DE COK SAYIDA DEPREMİ TAHMİN ETTİ[/h] Daha once de cok sayıda yerel ve ulusal depremi tahmin ettiğini belirten Ahmet Yakut, "Bodrum depremini insanlarla sosyal medyadan paylaşmıştım. 15 gun onceden oradaki insanlara 6.8 buyukluğunde bir deprem olabileceğini soylemiştim, akabinde Bodrum depremi meydana geldi. Canakkale Ayvacık, Midilli acıklarında yaşanan 6.3 buyukluğundeki deprem, Şili, Endonezya depremleri gibi 48-96 saat onceki periyotlarda insanlarla paylaşmıştım" şeklinde konuştu.
[h=3]KORKUTAN UYARI[/h] Turkiye'nin Doğu bolgesinde deprem yaşanacağını iddia eden Yakut, "2015 yılından beri tezim şudur, 2011 Van depreminden sonra ulkemizde 6 yıllık yıkıcı deprem periyodunu gectik. Yani 2017 ve 2018'de en gec olması beklenen yıkıcı bir deprem karasal olarak meydana gelmedi. 2020 yılı hem dunya hem de ulkemiz icin onemli bir yıl olarak depremsellik acısından belki tarihe gececek. Bence Batı'dan ziyade ozellikle Doğu'ya bakmak lazım. Meydana gelen Endonezya, Cin ya da Uzak Doğu depremleri ve bağlı olduğumuz plakalara baktığımızda Doğu ve Guneydoğu Anadolu'nun bu sene onemli bir rol oynayacağını sismik acıdan gorebiliriz. Bu yuzden 2020 yılında 6 ya da uzerinde bir deprem Doğu bolgelerimizden gelirse şaşırmam. Marmara'da tabi ki depremler olacak, İstanbul'da, guneyde, kuzeyde tabi ki depremler olacak, ama deprem bilinciyle yaşamayı bilmedikten sonra depremlere karşı yapacağımız hicbir şey olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Marmara'daki 4,7'lik depremi bilen isimden korkutan uyarı!