2008 senesinde vizyona giren Iron Man filminde bencil bir silah ureticisi olan Tony Stark rolunu ustlenen Robert Downey Jr., Avengers serisinin son filmi olan Endgame ’de buyuk bir fedakÂrlık yaparak kendi hayatı pahasına evreni yok etmek icin uğraşan Thanos ve ordusunu sonsuzluk taşlarını kullanarak savuşturmayı başarmıştı. Bu sahneden sonra hemen hemen coğu Iron Man hayranının aklında tek bir soru canlandı: Geri donecek mi?
Elbette Avengers: Endgame ’in son sahnesinde Stark ’ın olumunu net bir şekilde gorebiliyor olsak da sinema evreninin her zaman icin surprizlere acık olması, Robert Downey Jr. ’ın Iron Man olarak geri donup donmeyeceğini merak konusu haline getirdi. 11 yıllık Tony Stark seruveninin sonunda Parade ile bir roportaj yapan Robert Downey Jr., hayranlarının hem merakını giderecek hem de oldukca uzecek bir acıklamayla tartışmalara son noktayı koydu.
[h=2]Robert Downey Jr.: “Savaş benim icin sona erdi”[/h]
Roportajının bir yerinde Iron Man ’in donuşunun mumkun olup olmadığı sorusu sorulan Robert, “Savaş benim icin sona erdi. Daha farklı fırsatlara yonelmeyi tercih ediyorum” acıklamasını yaparak, Iron Man rolune geri donmeyeceğini acık bir şekilde belirtmiş oldu. Robert Downey Jr. ’ın Selena Gomez, Antonio Banderas, Emma Thompson ve Tom Holland ile rol arkadaşlığı yaptığı yeni filmi Dolittle, bahsettiği yeni fırsatlardan biri olacak gibi duruyor.
Robert Downey Jr., farklı bir roportajda Iron Man ’in geri donup donmeyeceği sorusuna “Her şey mumkun” cevabını vermişti. Daha sonrasında kendisinin geri donup donmeyeceği sorulduğunda “Silahlarımı kapattım ve gitmesine izin verdim. Marvel şu anda bir yolculuk icerisinde ve başka bir suru proje deniyorlar, bunların nasıl gittiğini gormek icin heyecanlanıyorum” acıklamalarını yaparak kendisinin artık Tony Stark rolunu ustlenmeyeceğini belirtmişti.