Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Turk-Kanal D ortak yayınında gundeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
Faiz konusunda sorulan bir soruya isim vermeden Ali Babacan'ı işaret ederek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir cıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet gecer demiştim. Şu anda parti kurma calışması yapan bazı arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı cıkmışlardı. Cunku talimatı IMF'ten alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde surdurdum. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı duşurulmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi duşurdukce enflasyon da duşer" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ENFLASYON 2020'DE TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEK"[/h] 2019 yılı icerisinde faizi duşurduklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Duşurdukce ne yaptı neredeyse tek haneli rakamı yokladı. 2020'de tek haneli rakama faiz de enflasyon da gelecek. Bu yatırımı getirecek, ciddi manada yatırımlar artacak. Şu anda Amerika'daki Avrupa'daki faiz oranlarına bakalım. Biz neden ulaşmayalım. Bunları yaptıkca yatırım artacak. İstihdam artacak, rekabet gucun artacak" diye konuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kasım Suleymani acıklaması: Bu iş burada bitmeyecektir Erdoğan Kanal İstanbul konusunda gonlunde yatanı acıkladı: Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılmasını arzu ediyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turk askeri Libya'ya ne zaman gidecek?" sorusuna yanıt verdi [h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ali Babacan'a faiz tepkisi: Talimatı IMF'den alıyorlardı