İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Suleymani, ABD'nin fuzeli saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı emrinin, ABD Başkanı Donald Trump tarafından verildiği oğrenildi. Saldırının sonuclanmasının ardından Donald Trump, sosyal medya hesabından "ABD bayraklı" paylaşımda bulundu. Trump'ın verdiği saldırı emri ve saldırı sonrası yaptığı paylaşım, Kasım Suleymani'nin gectiğimiz Temmuz ayında, Trump'a soylediği sozleri akıllara getirdi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Suleymani, gectiğimiz Temmuz ayında İran'ın Hamedan şehrinde bir etkinlikte yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ı tehdit sozlerine sert tepki gostermişti.
[h=3]"TRUMP'IN MUHATABI BENİM"[/h] Temmuz ayında İran'a ait kanalda ABD askerlerinin Kızıldeniz'deki varlığını eleştiren unlu komutan, "Bir asker olarak Trump'ın tehditlerine yanıt vermek benim gorevim. Eğer o tehdit dilini kullanmak istiyorsa benimle konuşmalı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile değil. Trump'ın muhatabı benim. Trump bizim bir şehitler ulusu olduğumuzu ve onu beklediğimizi bilmeli" ifadelerini kullanmıştı.
Kasım Suleymani kimdir? İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Suleymani kimdir? İran Devrim Muhafızları Ordusu nedir? Son dakika: Amerika'dan Irak'ta bulunan vatandaşlarına cağrı: Acil ulkeyi terk edin İran'ın, "Kasım Suleymani'nin intikamını alacağız" tehdidi, İsrail'i harekete gecirdi Kasım Suleymani'nin cesedi, parmağındaki yuzukten teşhis edildi Kasım Suleymani'nin olumu sonrası 'Mehdi Ordusu' 12 yıl sonra aktif edildi Kasım Suleymani'nin olumunun ardından, Obama'ya verdiği efsane yanıt yeniden gundeme geldi ABD basınından korkutan senaryo: Suleymani'nin olumu Orta Doğu sınırlarını aşan şiddet olaylarına donebilir Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi: Suleymani suikastı, Irak ve bolgede yıkıcı bir savaşın fitilini ateşledi [h=4]Haber Videosu[/h]: Kasım Suleymani, Trump'a, "Muhatabın benim" demişti
Kasım Suleymani, Trump'a, 'Muhatabın benim' demişti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kasım Suleymani, Trump'a, 'Muhatabın benim' demişti