İzmir'de yaşayan Derya Ciftci (52), evlenme niyetiyle komşusunun tanıştırdığı Haşim Y. (40) tarafından dolandırıldığı iddiasıyla şikayetci oldu. Ciftci, elden ve kredi cekerek verdiği paranın, 95 bin lirayı bulduğunu belirterek, "Demet ve Haşim'e sesleniyorum. Siz benim yetim oğluma acımadınız. Ben size ne yaptım, ben paramı istiyorum" dedi.
İzmir'in Menderes ilcesinde oturan 1 cocuk annesi Derya Ciftci, 8 yıl once eşini kaybetti. Ciftci, 2 yıldır komşusu olan Demet Y.'nin kayınbiraderi Haşim Y. ile gecen eylul ayında evlenme niyetiyle tanıştırıldı. Tanıştıktan 25 gun sonra Haşim Y., iddiaya gore Muş'taki tarlasını satmak icin tapu işlemlerini halletmek amacıyla Derya Ciftci'den 15 bin TL gondermesini istedi. Komşusu Demet Y.'nin 'Haşim cok guvenilir, cok iyi bir insandır. Nasıl olsa evleneceksiniz. Sen parayı gonder. O sana misliyle odeme yapar' demesinin ardından Ciftci, ilk olarak 15 bin TL, ardından kredi cekip 25 bin TL daha gonderdi. Ciftci, bunun yanı sıra ceşitli zamanlarda 25 bin TL'ye yakın para gonderdi. Bir sure once Ciftci'nin parayı geri istemesi uzerine Haşim Y., kadının telefon numarasını engelledi. Derya Ciftci, evlenme vaadinde bulunup dolandırdığı iddiasıyla Haşim Y. hakkında suc duyurusunda bulundu.
[h=3]95 BİN LİRAYI BULDU[/h] Derya Ciftci, "Demet Y. ve eşi Seyithan Y., bana Haşim'in cok guvenilir ve durust birisi olduğunu soyledi. Bir sure arkadaşlık yaptıktan sonra evlilik kararı aldık. Ekim ayında bana Muş'ta tarlası olduğunu, satışı icin masrafları olduğunu soyledi ve para talep etti. Elden ve kredi cekip banka uzerinden para gonderdim. Kredi faizleriyle birlikte yaklaşık 95 bin TL verdim. Buna ilişkin dekontlarım var. Ben bu paraları hem birikimimden hem de kredi cekerek verdim. Nikah işlemleri icin kimlik fotokopilerimi de gonderdim. Nikah işlemi yapılmadı. Paramı isteyince beni engelledi. Haşim'in evli ve cocuk sahibi olduğunu oğrendim. Beni dolandırdığı icin televizyon programına cıktım. Bu dolandırıcılık olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve İzmir Menderes'te başsavcılığa şikayetci oldum" diye konuştu.
[h=3]"BENİ OLDURECEĞİNİ SOYLEDİ"[/h] Evlilik vaadiyle kandırılıp dolandırıldığını anlatan Derya Ciftci, "2 aydır kredi parası maaşımdan kesiliyor. Emekli olduğum halde aylık da alamıyorum. 17 yaşındaki oğlum da ben de parasız kaldım. Haşim beni 2 hafta once arayarak tehdit etti. O beni engellediği icin ben arama yapamıyorum. İran'da olduğunu soyleyerek benden bilet parası istedi, yanıma geleceğini soyledi. Ben de 'Bana borcunu odemedin, benden nasıl para istiyorsun' dedim. Kufur ve hakaret edip telefonu kapattı. Beni oldureceğini soyledi. Ben de korktuğum icin bir arkadaşımın yanına sığındım" diye konuştu.
[h=3]"BEN SİZE NE YAPTIM"[/h] Haşim Y.'nin başka kişileri de dolandırdığını iddia eden Ciftci, "Haşim'in benim gibi dolandırdığı kişiler varsa onlar da ortaya cıksın. Ben onu deşifre ettim onlar da etsin. Bir daha kimseyi bu şekilde dolandırmasınlar. Evlenme vaadinde bulunan kişi en yakını olsa bile hic kimse kanmasın. Demet ve Haşim'e sesleniyorum. Siz benim yetim oğluma acımadınız. Ben size ne yaptım, ben paramı istiyorum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 1 cocuk annesi kadın, evlilik vaadiyle 95 bin lira dolandırıldı